Κόσμος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ για την 9/11: Το FBI δίνει τα ονόματα Σαουδαράβων αξιωματούχων που βοήθησαν τους δράστες

18 χρόνια μετά τα τρομερά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το FBI συμφώνησε να παράσχει ένα βασικό κομμάτι νέων πληροφοριών σχετικά με την υποτιθέμενη επίσημη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας, μετά από έντονες προσπάθειες από τις οικογένειες των θυμάτων.

Ενώ ο υποτιθέμενος εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Khalid Sheikh Mohammed, παραμένει στον κόλπο Guantamo άνοιξε την... πόρτα τον Ιούλιο για να βοηθήσει τα θύματα των επιθέσεων στην αγωγή τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, για να γλιτώσει τη θανατική ποινή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Και όπως αναφέρει η The Wall Street Journal, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν καλέσει την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας πρόσφατα στον Πρόεδρο Tράμπ ότι θα τους βοηθήσει να «μάθουν τελικά την πλήρη αλήθεια και να κερδίσουν δικαιοσύνη από τη Σαουδική Αραβία».

Οι οικογένειες είχαν αναζητήσει ένα μη επεξεργασμένο αντίγραφο τετραπλής σελίδας της έρευνας του FBI του 2012 σε τρία άτομα που μπορεί να έχουν βοηθήσει δύο από τους αεροπειρατές στην Καλιφόρνια για να βρουν κατοικίες, να αποκτήσουν άδειες οδηγού και άλλα θέματα.

Δύο από τους ανθρώπους αυτούς, οι Fahad al-Thumairy και Omar al-Bayoumi, συνδέθηκαν με τη Σαουδική κυβέρνηση, σύμφωνα με το FBI και τα έγγραφα του Κογκρέσου. Το τρίτο πρόσωπο, το όνομα του οποίου ετοιμάζεται να δημοσιευτεί, περιγράφεται στη σύνοψη ως συνδεδεμένο με τα άλλα δύο για την βοήθεια των αεροπειρατών.

Ως υπενθύμιση, οι περισσότεροι από τους επιτιθέμενους ήταν από τη Σαουδική Αραβία, το Ριάντ όμως αρνείται τη συνενοχή στις επιθέσεις.

Σε μια περίεργη παραδοχή, που φαίνεται να υποδηλώνουν ότι παρακρατούν ακόμη περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, το FBI, επικαλούμενο την «εξαιρετική φύση της υπόθεσης», δήλωσε ότι θα παρείχε το όνομα ενός Σαουδάραβα αξιωματούχου που οι οικογένειες είχαν ζητήσει.

Φυσικά, αυτή η απόφαση φέρνει τον Πρόεδρο Τραμπ σε μια δύσκολη θέση καθώς οι σχέσεις του είναι αγαστές με τους Σαουδάραβες...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ