Πολιτική

Απίστευτο περιστατικό με μετανάστες: Τους ξεγύμνωσαν στη Βουλγαρία και τους "πέταξαν" στην Ελλάδα (εικόνες)

Ένα περιστατικό που είναι επαναλαμβανόμενο και δεν τιμά όχι μόνο τους Βούλγαρους, αλλά τους ανθρώπους γενικότερα, σημειώθηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα στο χωριό Ορμένιο.

Όπως γράφει το Εθνος, 26 Αφγανοί και Πακιστανοί μετανάστες εμφανίστηκαν στο χωριό σχεδόν γυμνοί. Κάποιοι φορούσαν μόνο εσώρουχα και κάποιοι άλλοι είχαν δημιουργήσει αυτοσχέδια εσώρουχα για να μην είναι ολόγυμνοι. Όλοι τους είχαν καθίσει γύρω από φωτιά που άναψαν για να ζεσταθούν και για καλή τους τύχη κάποιοι κάτοικοι τους πρόσφεραν βοήθεια και λίγο φαγητό, το οποίο κατανάλωσαν με μανία όσο περίμεναν τη συνοριοφυλακή, προκειμένου να μεταφερθούν σε κάποιον στεγασμένο χώρο και να τους δοθούν ρούχα.

Οι μετανάστες εξήγησαν στις αρχές ότι δεν είχαν τίποτα επάνω τους, ούτε καν τα χαρτιά τους. Κι αυτό διότι στη Βουλγαρία, τα σύνορα της οποίας με την Ελλάδα απέχουν 500 μέτρα αοπό τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμενίου, βούλγαροι διακινητές τους έκλεψαν όλα τους τα υπάρχοντα και τους έσπρωξαν στη χώρα μας.

Οι 26 μετανάστες μεταφέρθηκαν τελικά στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης της δικογραφίας και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Το περιστατικό, δε, ερευνούν τόσο οι τοπικές αρχές όσο και η Frontex.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ