ΗΠΑ

Απίστευτο: Μια Corvette ανασύρθηκε από ποτάμι μετά από 20 και πλέον χρόνια

Η άτυχη κίτρινη Corvette είχε καταλήξει στον ποταμό Willamente, κοντά στο Portland των ΗΠΑ, δίχως να την έχει πάρει κανείς χαμπάρι για πολλά χρόνια.

Η συγκεκριμένη κίτρινη Corvette είτε είχε κλαπεί πριν από δύο και πλέον δεκαετίες και οι δράστες την είχαν ξεφορτωθεί για άγνωστους λόγους πετώντας την στο ποτάμι ή την είχε ρίξει μέσα ο ιδιοκτήτης της προκειμένου να εισπράξει την ασφάλειά της. Το περίεργο είναι πως ενώ βρισκόταν μόλις μερικά μέτρα πιο πέρα από μια μικρή ράμπα από την οποία έβγαιναν για συντήρηση οι βάρκες δεν την είχε δει κανείς.

Η τοπική αστυνομία την εντόπισε πριν από τρία χρόνια, αλλά λόγω της λάσπης και των σκουπιδιών που είχε μαζέψει δεν μπορούσε να την ανασύρει. Τελικά, χρησιμοποιώντας ειδικά μπαλόνια και μηχανισμούς μία ομάδα από δύτες, στην οποία είχε ανατεθεί ο καθαρισμός του βυθού, κατάφερε να βγάλει την Corvette από τον ποτάμι.

Εδώ να πούμε πως στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με πολλά άχρηστα αντικείμενα που καταλήγουν σε ποτάμια και λίμνες. Χαρακτηριστικό ήταν πως στον ίδιο μόλις ποταμό πριν από μερικές εβδομάδες είχαν ανασυρθεί 57 ηλεκτρικά σκούτερ με τις μπαταρίες τους δημιουργώντας τεράστιο οικολογικό πρόβλημα.

Γεγονός είναι πάντως πως λόγω του γλυκού νερού του ποταμού -με το θαλασσινό οι οξειδώσεις θα ήταν μη επισκευάσιμες- η κίτρινη Corvette που πλέον είναι σχεδόν classic, μπορεί να πάρει και πάλι μπροστά περνώντας από μια εκτεταμένη ανακατασκευή.

https://youtu.be/qg2qv79Fih8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ