Εσωτερική Ασφάλεια

Απίστευτη σύλληψη στη Μύκονο! Στα χέρια των αρχών ο αεροπειρατής της πτήσης TWA 34 χρόνια μετά-Βίντεο

Η Ελληνικές Αρχές συνέλαβαν στην Μύκονο έναν αλλοδαπό που κατηγορείται για αεροπειρατείες που διαπράχθηκαν τη δεκαετία του ‘80. Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κατηγορείται για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής, τις χρονιές 1985 και 1987, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για 65χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα των γερμανικών αρχών, για αδικήματα περί τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κατηγορείται για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής, τις χρονιές 1985 και 1987, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μυκόνου εντόπισαν τον αεροπειρατή το απόγευμα της Πέμπτης στο νησί και προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο 65χρονος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή κράτησή του.

Ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στη Χεζμπολάχ, την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της TWA (στο οποίο επέβαινε και ο Ντέμης Ρούσσος) και την δολοφονία του αξιωματικού του αμερικανικού Ναυτικού το πτώμα του οποίου οι τρομοκράτες πέταξαν στην πίστα του αεροδρομίου της Βηρυτού. Η σύλληψη έγινε στο λιμάνι της Μυκόνου μετά από εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί για περίεργους επισκέπτες στο νησί. Ο άνδρας επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε περάσει από τη Ρόδο και τη Σαντορίνη με τελευταίο σταθμό τη Μύκονο πριν επιστρέψει στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στα διαβατήρια διαπιστώθηκε ότι ήταν στην κόκκινη λίστα της Interpol. Κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία, αλλά οι διεθνείς διωκτικές Αρχές είχαν καταφέρει να μάθουν τα ονόματα που χρησιμοποιούσε για αυτό και εντοπίστηκε. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου. Από εκεί διατάχθηκε η προφυλάκιση του στον Κορυδαλλό.

https://youtu.be/MxsrmcYH54E

Τον Ιούνιο του 1985, κατά την πτήση της TWA από την Αθήνα στη Ρώμη οι Αρχές έλαβαν σήμα για αεροπειρατεία. Οι δράστες, που είχαν σχέση με τη Χεζμπολάχ, κατηύθυναν αρχικά το αεροπλάνο στη Βηρυτό όπου άφησαν ελεύθερους κάποιους επιβάτες, μεταξύ αυτών και τον Ντέμη Ρούσσο, ως ανταλλαγή για τον εφοδιασμό με καύσιμα. Πέρασαν από την Αλγερία και έπειτα επεστρέψαν στο Λίβανο. Εκεί ο δύτης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Ρόμπερτ Στέθεμ αντιστάθηκε και οι τρομοκράτες τον πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα του στον διάδρομο. Το αεροσκάφος παρέμεινε μερικές ημέρες στη Βηρυτό όπου μετά από διαπραγματεύσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι όμηροι, μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία και από εκεί με αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Δυτική Γερμανία. Ο Λιβανέζος είχε συλληφθεί στη Φρανκφούρτη το 1987, αλλά λίγο πριν εκδοθεί στις ΗΠΑ, συνεργοί του στη Βηρυτό απήγαγαν δύο Γερμανούς και κατάφεραν να τον ανταλλάξουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ