Περιβάλλον

Απάντηση στους τρομολάγνους ακτιβιστές: Το 90% των πλαστικών αποβλήτων που ρυπαίνουν τους ωκεανούς της Γης προέρχονται από την Ασία και την Αφρική

Λύσσαξαν και την περασμένη εβδομάδα με διάφορες κινητοποιήσεις για το περιβάλλον οι ακτιβιστές του περιβάλλοντος, που ασκούν ψυχολογικό πόλεμο στην Δύση, χρεώνοντάς μας την καταστροφή των θαλασσών και γενικά του περιβάλλοντος.

Παρά τις συνεχιζόμενες εκδηλώσεις από ακτιβιστές του κλίματος, όπως η μικρή Greta Thunberg, μια μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 90% των πλαστικών αποβλήτων των υδάτων προέρχεται από την Ασία και την Αφρική.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Thunberg ανέφερε τις "τρομακτικές εικόνες του πλαστικού στους ωκεανούς" ως έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι Αμερικανοί πρέπει να την ακούσουν.

Ωστόσο, οι ερευνητές του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για το Περιβάλλον της Helmholtz ανακάλυψαν ότι ένας μικρός αριθμός ποταμών αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία της πλαστικής ρύπανσης και κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται στις δυτικές χώρες.

"Τα 10 κορυφαία ποτάμια μεταφέρουν το 88-95 % του παγκόσμιου φορτίου στη θάλασσα", δήλωσε στη Daily Mail ο Δρ. Christian Schmidt, υδρογεωολόγος που ηγήθηκε της μελέτης.

"Οι ποταμοί με τα υψηλότερα εκτιμώμενα πλαστικά φορτία χαρακτηρίζονται από υψηλό πληθυσμό , για παράδειγμα ο Yangtze (σ.σ. ο μεγαλύτερος ποταμός στην Ασία) με πάνω από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους".

Από τους δέκα κορυφαίους ποταμούς που παράγουν τη μεγαλύτερη ρύπανση, οκτώ είναι στην Ασία και δύο στην Αφρική. Ο ποταμός Yangtze στην Κίνα και ο ποταμός Γάγγης στην Ινδία ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη πλαστική ρύπανση.

Ενώ οι δυτικοί καλούνται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, ακόμη και να έχουν λιγότερα παιδιά για να σώσουν τον πλανήτη, σχεδόν τίποτα δεν λέγεται για τους ανθρώπους στις χώρες που ευθύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία της ρύπανσης.

Αυτός είναι ίσως ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλοί στη δύση παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με τα αληθινά κίνητρα του περιβαλλοντολογικού κινήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...