Κόσμος

Αξιωματούχος ΗΠΑ ισχυρίζεται: Πύραυλοι cruise χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Αμερικανός αξιωματούχος, ισχυρίστηκε πως στις επιθέσεις του Σαββάτου στη Σαουδική Αραβία, χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι cruise.

Αμερικανικά Μέσα μετέδωσαν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρέδωσαν απόρρητη αναφορά στους ομολόγους τους της Σαουδικής Αραβίας που φέρεται να αναφέρει ότι οι επιθέσεις έγιναν από το Ιράν που αρνείται κάθε εμπλοκή.

Πύραυλοι cruise χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Σαββάτου κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία και η επίθεση προήλθε από το Ιράν, ισχυρίστηκε Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι ΗΠΑ πλέον συλλέγουν αποδείξεις για την επίθεση προκειμένου να τις παρουσιάσουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση των ΗΠΑ, η οποία δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί, οι επιθέσεις διοργανώθηκαν από το Ιράν και έγιναν με περίπου 20 drones και τουλάχιστον δώδεκα πυραύλους.

Σαουδάραβος αξιωματούχος που μίλησε στους WSJ δήλωσε ότι η έκθεση δεν ήταν οριστική, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πλευρά δεν παρείχε επαρκή στοιχεία ότι η Τεχεράνη «ήταν σίγουρα» πίσω από τις επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...