Κοινωνία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της γρίπης

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης υποχρεωτικών μέτρων.

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς.

«Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Και πρόσθεσε: «Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

«Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη» έσπευσε να συμπληρώσει.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε την ενίσχυση των κέντρων υγείας αλλά και την διατήρηση των ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας).

Έκανε δε, λόγο για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής, όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας»

«Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ