Βαλκάνια

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα για τους σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς της Αλβανίας

Ανθρωπιστική βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων από τους πρόσφατους σεισμούς και τις πλημμύρες που έπληξαν τη κεντρική Αλβανία μετέφερε σήμερα μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Η συνολική βοήθεια ανέρχεται σε 9 τόνους και περιλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρικές γεννήτριες, πτυσσόμενα κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Την βοήθεια παρέλαβε το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών. Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που συντονίζει τη συλλογική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια συνόδευε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στην στήριξη της Ελλάδας προς την γειτονική Αλβανία τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «ο ελληνικός λαός έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του γείτονα και φίλου αλβανικού λαού σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές, που δοκιμάστηκε από τους πρόσφατους σεισμούς και πλημμύρες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης