Μέση Ανατολή

Αναχώρησε από τα θαλάσσια ύδατα του Ιράν το Stena Impero

Από τη Δευτέρα, η κυβέρνηση του Ιράν είχε ανακοινώσει πως το τάνκερ ήταν ελεύθερο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το ταξίδι του.

Δυο και πλέον μήνες μετά την αιχμαλωσία του, το βρετανικό πετρελαιοφόρο Stena Impero αποχώρησε την Παρασκευή από τα θαλάσσια ύδατα του Ιράν, έχοντας, προηγουμένως, απελευθερωθεί και επίσημα.

«Ο κυβερνήτης του τάνκερ και το πλήρωμα δεσμεύτηκαν επίσημα πως δεν έχουν κάποια αξίωση» ανέφερε σχετικά το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, για το πλοίο, που αναχώρησε από το λιμάνι της πόλης Bandar Abbas με κατεύθυνση προς τα διεθνή ύδατα του Περσικού Κόλπου.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση του Ιράν είχε ανακοινώσει πως το τάνκερ ήταν ελεύθερο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το ταξίδι του.

Το Stena Impero αιχμαλωτίστηκε στις 19 Ιουλίου από τις αρχές του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ καθώς «δεν ευθυγραμμιζόταν με τους κανόνες ναυσιπλοΐας». Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, οι οποίες διατηρήθηκαν και κορυφώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ