Σκοπιανό

Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα ο πρώτος Έλληνας πρέσβης στα Σκόπια!

Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο πρώτος πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια, μετά τη συνταγματική αλλαγή ονομασίας στη γειτονική χώρα.

Ο Έλληνας πρέσβης, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του, στον πρόεδρο των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, το πρωί της Παρασκευής, δηλώνοντας: «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, έχω την μεγάλη τιμή να σας καταθέσω τα διαπιστευτήριά μου ως ο πρώτος Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πενταρόφσκι, καλωσόρισε τον Έλληνα διπλωμάτη στα Σκόπια, λέγοντας πως ο ίδιος θα εργαστεί για την περεταίρω βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Έλληνας διπλωμάτης επεσήμανε στα τοπικά ΜΜΕ, πως από το 2016 που βρίσκεται στα Σκόπια, «υπογράφηκε, κυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη των Πρεσπών, που οδήγησε την Ελλάδα να υποστηρίξει την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε».

Αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ.Πενταρόφσκι ανήρτησε φωτογραφία του με τον Έλληνα διπλωμάτη, σχολιάζοντας: «Σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, ο Πρέσβης Δημήτρης Γιαννακακης παρέδωσε τα διαπιστευτήρια ως ο πρώτος πρεσβευτής της Δημοκρατίας της Ελλάδας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια σχέση εταιρικής σχέσης όπως αρμόζει σε δύο γειτονικές χώρες που μοιράζονται ευρωπαϊκές αξίες προς το συμφέρον και την ευημερία των πολιτών τους».

Ο Δημήτρης Γιαννακάκης, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, στην ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι, εκτελούσε μέχρι σήμερα χρέη επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια, που πλέον μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει μετατραπεί σε Πρεσβεία.

Αθήνα και Σκόπια καθιέρωσαν διπλωματικές σχέσεις στις 13/8/1995 στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ