Οπλικά συστήματα

Αμερικανικό σύστημα αεράμυνας LowER-AD - Είναι η απάντηση στους S-400;

Ο Αμερικανικός Στρατός έχει προγραμματίσει τη δοκιμή πυρός ενός νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς (LowER-AD), που αποτελεί μέρος του νεότερου συστήματος αεράμυνας που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Αμερικανικού κέντρου στρατιωτικής υποστήριξης (US Army Acquisition Support Center).

Η δοκιμή του νέου συστήματος, που θα διεξαχθεί στο αμερικανικό κέντρο βαλλιστικών δοκιμών, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Το LowER-AD είναι μια σύγχρονη τεχνολογία πυραύλων αναχαίτισης (interceptor missile) λιγότερο δαπανηρή από άλλα μεγάλα συστήματα, αλλά εξίσου αποτελεσματική. Το νέο σύστημα αεράμυνας έχει σχεδιαστεί για να νικήσει τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ και τα θανατηφόρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, «ξεκουράζοντας» έτσι τους αμερικανικούς Patriot.

LowER-AD

Η τεχνολογία LowER-AD θα καταστήσει δυνατή τη μείωση στο μέγεθος των πυραύλων, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει περισσότερους ανά εκτοξευτή. Ο,τι χάνει σε ποιότητα το κερδίζει σε ποσότητα. Τα εσωτερικά συστήματα της τεχνολογίας πυραύλων Lower-AD θα περιλαμβάνουν βελτιωμένη πλοήγηση και ακριβές «κλείδωμα» στόχου, τα οποία θα μεγιστοποιήσουν την ικανότητά τους να προστατεύουν περιοχές και στρατεύματα.

Το LowER-AD θα πραγματοποιήσει την τελική, αν όλα πάνε καλά, δοκιμή εκτόξευσης στις αρχές του 2021, χρησιμοποιώντας διάφορους στόχους κατάρριψης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...