Ένοπλες Συρράξεις

Αμερικανικά μαχητικά έριξαν 36 τόνους βόμβες σε... σφηκοφωλιά του ISIS στο Ιράκ (βίντεο)


Δεκάδες τόνους βομβών έριξαν αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ με στόχο να εξολοθρεύσουν μια σφηκοφωλιά τζιχαντιστών του ISIS σε νησί στον ποταμό Τίγρη στο βόρειο Ιράκ!

Aεροσκάφη F15 και F35 έλαβαν μέρος στον βομβαρδισμό, που εντάσσεται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας κατά του ISIS και των ιρακινών δυνάμεων. Η τρομοκρατική οργάνωση ηττήθηκε στο Ιράκ το 2017, αλλά ανασυντάσσεται, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ιρακινούς αξιωματούχους, με πυρήνες της να συνεχίζουν τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα.
https://www.youtube.com/embed/JDEZF-vHeso

Βομβαρδισμός-χαλί κατά του ISIS
Το εντυπωσιακό βίντεο που ανήρτησε στο Twitter η συμμαχία δείχνει μαζικές εκρήξεις να συγκλονίζουν το νησί Κάνους στην επαρχία Σαλαχεντίν βόρεια της Βαγδάτης, και μανιτάρια καπνού να σηκώνονται στον ουρανό καθώς είναι σε εξέλιξη ο βομβαρδισμός-χαλί με τις τηλεκατευθυνόμενες βόμβες.

«Να πώς είναι όταν μαχητικά F15 και F35 ρίχνουν 36 τόνους βομβών σε ένα νησί-σφηκοφωλιά του ISIS», ανέφερε στη λεζάντα του βίντεο ο εκπρόσωπος της Operation Inherent Resolve (OIR), ταγματάρχης Μάιλς Μπ. Κέιτζινς. Στη συνέχεια του βίντεο διακρίνονται ιρανικές δυνάμεις να παρακολουθούν την επιχείρηση από το έδαφος.


Μανιτάρια καπνού και σκόνης υψώθηκαν στον ουρανό μετά το βομβαρδισμό της σφηκοφωλιάς του ISIS / Φωτογραφία: US Air Force

Στόχος του βομβαρδισμού ήταν να διώξει τους σουνίτες εξτρεμιστές του ISIS από το νησί, στην πυκνή βλάστηση του οποίου είχαν βρει καταφύγιο και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για να εξαπολύουν επιθέσεις, ακόμη και με... παγιδευμένες με εκρηκτικά αγελάδες!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ