Αθλητισμός

ΑΕΛ: Ιστορική νίκη με επική ανατροπή στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Τρεις σπουδαίους βαθμούς σε ένα παιχνίδι με απίστευτη εξέλιξη κατέκτησε η ΑΕΛ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 12', ισοφάρισε πριν συμπληρωθεί το ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Νούνιτς και πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ουάρντα, για να πανηγυρίσει την τρίτη της μόλις νίκη στην ιστορία της στην έδρα του Άρη. Μάλιστα η ΑΕΛ, είχε πετύχει μόλις μία νίκη τους τελευταίους 12 μήνες εκτός έδρας, αυτήν επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Απρίλιο. Ο Άρης είχε τρία δοκάρια στην προσπάθειά του να φτάσει στη νίκη και 24 τελικές(!), ενώ στο 97' ο διαιτητής Σκουλάς έδωσε πέναλτι υπέρ του Άρη σε χέρι του Μπούστος, αλλά με τη βοήθεια του VAR στο 102, υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Μόρα και σφύριξε τη λήξη.

Το χρονικό του ματς
Ο Άρης έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα κι έδειξε διατεθειμένος να καθαρίσει το παιχνίδι πολύ νωρίς. Μόλις στο 10' ο Βέλεθ με κεφαλιά από κόρνερ του Γκάμα άνοιξε το σκορ και δύο λεπτά αργότερα ο Γκάμα έκανε το 2-0 με σουτ έπειτα από απόκρουση του Κρίστινσον.

Οι παίκτες του Τόλη Τερζή επαναπαύτηκαν και στο 20' ο Νούνιτς με εξαιρετική προσπάθεια μείωσε σε 2-1. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει ψηλά και να δημιουργεί προβλήματα και στο 33' από ασίστ του Ουάρντα, ο Νούνιτς με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε με φόρα και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Στο 47' ο Ματίγια με φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στο 64' την ίδια τύχη είχε το σουτ του Ντιγκινί. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 74', ο Ουάρντα με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε την ανατροπή πετυχαίνοντας το 2-3. Στο διάστημα που απέμεινε, ο Άρης έχασε κι άλλες ευκαιρίες και στο 84' είχε και τρίτο δοκάρι με τον Ρόουζ.

ΑΡΗΣ (Τ. Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπα (70′ Ντουάρτε), Ματίγια, Γκάμα (61΄Λάρσον), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (77΄Μαρτίνες), Ιντέγε

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα (89΄Γκοίκοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς (65΄Φατιόν), Μόρας, Σεσέροβιτς (77΄Μπούστος), Μπέρτος, Κάτσε, Μπράλιτς, Νούνιτς, Στάνκοβιτς

Πάγωσε το γήπεδο με Σεσέροβιτς
Στο 69' ο Σεσέροβιτς μετά από μία μονομαχία με τον Ντιγκινί, έπεσε άτσαλα στο χόρτο και χτύπησε στο κεφάλι. Ο παίκτης της ΑΕΛ έμεινε αναίσθητος, στο γήπεδο επικράτησε απόλυτη σιωπή και χρειάστηκε να περάσουν μερικά εφιαλτικά δευτερόλεπτα μέχρι να ανοίξει τα μάτια του. Ο Σεσέροβιτς χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους του Άρη, αλλά ζήτησε να επιστρέψει στο γήπεδο πράγμα που έγινε, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μετά από τέτοιο χτύπημα. Τελικά αντικαταστάθηκε πέντε λεπτά αργότερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές