Διατροφή

Αγγούρι: Πώς βοηθά την υγεία

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αγγούρια λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε νερό και του χρώματός τους, δεν είναι επαρκή σε θρεπτικά συστατικά. Η αλήθεια είναι όμως, ότι προσφέρουν πολλά οφέλη.

Τα αγγούρια προάγουν την υγεία των οστών

Η κορυφαία θρεπτική ουσία στα αγγούρια είναι η βιταμίνη Κ, η οποία είναι βασική για την υγεία των οστών. Ένα φλιτζάνι αγγούρι με φλούδα εξακολουθεί να παρέχει πάνω από το 20% του συνιστώμενου ημερήσιου στόχου για τη βιταμίνη Κ. Αυτή η θρεπτική ουσία απαιτείται για τον σχηματισμό οστού και αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα Κ με την οστεοπόρωση και τον αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.

Ένα αγγούρι μπορεί επίσης να ενισχύσει την καρδιαγγειακή υγεία

Τα αγγούρια περιέχουν δεκάδες αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών, τα οποία είναι γνωστό ότι προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις. Οι σπόροι μπορούν επίσης να είναι ευεργετικοί: Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρσι, μια μικρή ομάδα ανθρώπων με ήπια αυξημένα λιπίδια στο αίμα κατανάλωναν καθημερινά αποξηραμένα εκχυλίσματα σπόρων αγγουριού. Μετά από έξι εβδομάδες παρουσίασαν πολλές ευνοϊκές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ολικής χοληστερόλης, της «κακής» LDL χοληστερόλης, της αύξησης της «καλής» HDL και των μειωμένων τριγλυκεριδίων.

Ενυδατώνουν

Ένα μεσαίο αγγούρι περιέχει 194 γραμμάρια υγρών. Η προσθήκη κομματιών αγγουριού στο νερό προσθέτει επίσης γεύση, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της πρόσληψης νερού ακόμα περισσότερο.

Είναι καλά για τη διαχείριση του βάρους

Τα αγγούρια προσφέρουν μια τριπλέτα χαρακτηριστικών που προάγουν την απώλεια βάρους. Έχουν χαμηλές θερμίδες, αλλά περιέχουν πολλές ίνες και υγρά. Ένα μεσαίο αγγούρι παρέχει ένα τέταρτο των θερμίδων που έχει ένα μεσαίου μεγέθους μήλο. Και από τα 4 γραμμάρια συνολικά υδατανθράκων στο αγγούρι, το ενάμισι είναι από ίνες. Ανακατεύοντας το χούμους με ένα αποφλοιωμένο αγγούρι μεσαίου μεγέθους αντί για 10 τσιπς κερδίζετε 100 θερμίδες και 15 γραμμάρια υδατανθράκων. Τέλος, το αγγούρι καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο στο στομάχι σας.

Τα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου

Μαζί με τον λιναρόσπορο και το σουσάμι, το καλαμπόκι, το μπρόκολο, το λάχανο, τις φράουλες, τα βερίκοκα και τα άλλα φυτικά τρόφιμα, τα αγγούρια περιέχουν μια φυσική ουσία που ονομάζεται λιγνάνες. Τα βακτήρια στην πεπτική οδό μετατρέπουν τις λιγνάνες σε ενώσεις που δεσμεύονται στους υποδοχείς οιστρογόνων. Ορισμένες προκαταρκτικές μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να προστατεύσουν από καρκίνους που σχετίζονται με οιστρογόνα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του μαστού, των ωοθηκών, της μήτρας και του προστάτη.

Τα αγγούρια μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα

Το γεγονός ότι το αγγούρι βοηθά στο πρήξιμο των ματιών, λέει πολλά για τις ιδιότητές του. Ο πολτός των αγγουριών αποτελείται κυρίως από νερό, βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, μια φυσική χημική ουσία που διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτός ο συνδυασμός ενεργοποιεί μια καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα και μειώνει τους ερεθισμούς του δέρματος και το πρήξιμο. Για τους λόγους αυτούς, τα αγγούρια έχουν εφαρμοστεί επί μακρόν τοπικά ως θεραπείες για την ακμή και το ηλιακό έγκαυμα.

Βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής

Μια κοινή αιτία κακής αναπνοής είναι η οσμή που παράγεται όταν τα βακτηρίδια επιτίθενται στα σωματίδια τροφής. Το υγρό στα αγγούρια, καθώς και η παραγωγή σάλιου που προκαλείται από το μάσημα, βοηθούν να καθαρίσουν το στόμα και να ξεπλύνουν αυτούς τους ενόχους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...