Κόσμος

Αίσχος: Δεκάχρονη στο Ιράν εξαναγκάστηκε να παντρευτεί τον 22χρονο ξάδερφό της - Το βίντεο της ντροπής

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από τον εξαναγκασμό ενός 10χρονου κοριτσιού από το Ιράν να παντρευτεί τον 22χρονο ξάδερφό της, με το συγκεκριμένο γάμο να προκαλεί αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο εμφανίζεται ένας μουλάς να λέει στο «γαμπρό» να πληρώσει την πατροπαράδοτη προίκα για το χέρι της «νύφης» των 14 χρυσών νομισμάτων, ίσης αξίας με 7.200 στερλίνες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η France24.

«Φατίμα, δέχεσαι να παντρευτείς τον Μιλάντ Ζασανί;», ρωτάει ο ιερέας το 10χρονο κοριτσάκι. «Με την άδεια των γονιών μου, ναι», απαντάει το κορίτσι.

Από την πλευρά του, ο 22χρονος ξάδερφος του κοριτσιού λέει κι αυτός: «Ναι, δέχομαι» και η τελετή του γάμου ολοκληρώνεται, με τους συγγενείς να ξεσπούν σε επιφωνήματα ενθουσιασμού και χειροκροτήματα και τους νεόνυμφους να χαμογελούν.

Να σημειώσουμε ότι η ακριβής ηλικία του κοριτσιού δεν έγινε γνωστή στο βίντεο, με ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων να αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι είτε 9 είτε 11.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Ιράν, τα κορίτσια επιτρέπεται να παντρευτούν από την ηλικία των 13 με τη συγκατάθεση των γονέων, αλλά ακόμη και μικρότερα κορίτσια δύναται να παντρευτούν με την άδεια δικαστή.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, στο Ιράν, τα κορίτσια σε ποσοστό που φτάνει το 17% παντρεύονται πριν από τα 18 τους έτη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο γάμος μεταξύ του μικρού κοριτσιού και του 22χρονου άντρα ακυρώθηκε και κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο γαμπρό, στην οικογένεια του κοριτσιού και τον κληρικό, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό RFL.

Ο γάμος παραβίασε το άρθρο 50 του ιρανικού οικογενειακού δικαίου, που αναφέρει ότι εάν άντρας παντρευτεί κορίτσι πριν αυτό φτάσει στη νόμιμη ηλικία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 2 χρόνια.

https://youtu.be/Id3I-GCEL5s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ