ΗΠΑ

Έτσι οι ΗΠΑ αναχαίτισαν βαλλιστικό πύραυλο με το προηγμένο σύστημα THAAD (βίντεο)


Μετά την κατάρρευση της Συνθήκης INF ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία, οι Αμερικανοί προχώρησαν σε μια ιδιαίτερα σημαντική δοκιμή αναχαίτισης βαλλιστικού πυραύλου μέσης εμβέλειας, χρησιμοποιώντας το πυραυλικό σύστημα THAAD.

Μετά την βαρυσήμαντη δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για «απάντηση στις πυραυλικές απειλές των ΗΠΑ», οι Αμερικανοί με την δοκιμή αυτή φαίνεται πως στέλνουν «μήνυμα» προς τη Μόσχα αλλά και προς το Πεκίνο.

Η αναχαίτιση του βαλλιστικού πυραύλου έγινε στον Ειρηνικό Ωκεανό, με το σύστημα THAAD που ήταν εγκατεστημένο στους Νήσους Μάρσαλ, να ανιχνεύει, να εντοπίζει παρακολουθεί την πορεία τον «εχθρικό στόχο» και στη συνέχεια τον αναχαίτισε.

Το σύστημα THAAD είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων, χρησιμοποιώντας τεχνολογία hit-to-kill, ενώ αξίζει να σημειωθεί ο μεγάλος βαθμός διαλειτουργικότητας του συστήματος με άλλα Συστήματα Βαλλιστικής Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ (BMDS), όπως οι Patriot / PAC-3.

Παρά το γεγονός ότι η δοκιμή ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα συνεχίσουν να αξιολογούν τις επιδόσεις του συστήματος και άλλα δεδομένα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της.

Πρόκειται για την 16η συνεχόμενη επιτυχημένη δοκιμή αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων χρησιμοποιώντας το σύστημα THAAD από το 2005, γεγονός που δείχνει όχι μόνο την αποτελεσματικότητα, αλλά και την αξιοπιστία του σε ό,τι αφορά την αμυντική πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ.

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/D0zqSUqUuCI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...