ΗΠΑ

Έρευνα του αμερικανικού ΥΠΕΞ για ηλεκτρονικά μηνύματα κατά τη θητεία της Χίλαρι Κλίντον

Νέα έρευνα σχετικά με e-mails που αντάλλαξαν 130 υπάλληλοι του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, όταν επικεφαλής του ήταν η Χίλαρι Κλίντον, διενεργείται εδώ και περίπου τριάμισι χρόνια.

Την έναρξη έρευνας σχετικά με 130 υπαλλήλους, μεσαίας και χαμηλής βαθμίδας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για το χρονικό διάστημα που η Χίλαρι Κλίντον είχε το συγκεκριμένο αξίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2015, το FBI διενήργησε έρευνα για τη Χίλαρι Κλίντον σχετικά με τη χρήση ιδιωτικού διακομιστή και λογαριασμών e-mail για επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το πόρισμα ήταν πως «αν και ήταν αρκετά απρόσεκτη», η κ. Κλίντον δεν προτίθετο να παραβιάσει τη νομοθεσία.

Πλέον, στο στόχαστρο της έρευνας -σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post»- μπήκαν 130 υπάλληλοι, που αλληλογραφούσαν με τη Χίλαρι Κλίντον εκείνο το χρονικό διάστημα. Τα e-mails εγείρουν ζητήματα συνταγματικών παραβάσεων.

Η έρευνα άρχισε λίγο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές κοντά στο αμερικανικό ΥΠΕΞ που επικαλείται η εφημερίδα, «η έρευνα δεν έχει καμία σχέση με το ποιος είναι στον Λευκό Οίκο [...] Πρόκειται για τον χρόνο που χρειάστηκε για να εξεταστούν εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που είναι περίπου τριάμισι χρόνια. Η διαδικασία διενεργείται με τρόπο ώστε να αποφευχθεί κάθε εμφάνιση πολιτικής προκατάληψης».

Επίσης, όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι, «δεν φαίνεται να διακυβεύεται ποινική δίωξη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ