Διατροφή

Έρευνα - σοκ από την Οξφόρδη: Το κοτόπουλο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο

Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φαίνεται πως συνδέει την κατανάλωση κοτόπουλου με τον αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.

Με την εκδήλωση καρκίνου φέρεται να σχετίζεται η κατανάλωση κοτόπουλου, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τα πουλερικά, σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, αυξάνουν τον κίνδυνο για όσους τα καταναλώνουν για την εμφάνιση συγκεκριμένων τύπου καρκίνου όπως είναι το μελάνωμα, ο καρκίνος του προστάτη και το λέμφωμα non-Hodgkin’s.

Συγκεκριμένα, η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας μελέτησε 475.000 μεσήλικες Βρετανούς κατά τα έτη 2014-2016.

Σ’ αυτό το διάστημα οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις ασθένειες και αρρώστιες των συμμετεχόντων. Από αυτούς τους 475.000 Βρετανούς, 23.000 εμφάνισαν αργότερα καρκίνο.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης κοτόπουλο και αυξημένου κινδύνου εμφάνισης λεμφώματος non-Hodgkin’s, ενός είδους καρκίνου που ξεκινά από το λεμφικό σύστημα, το δίκτυο του οργανισμού που μάχεται τις ασθένειες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έρευνα, ανακαλύφθηκε σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης λευκού κρέατος και αυξημένου κινδύνου εμφάνισης μελανώματος και καρκίνου του προστάτη στους άντρες, αναφέρει ο ιστότοπος TechTimes.com.

Τηγανητό κοτόπουλο

Σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες προκειμένου να χυθεί περισσότερο φως στη σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και του καρκίνου του προστάτη και του λεμφώματος non-Hodgkin’s.

«Η κατανάλωση πουλερικών συνδέθηκε με τον κίνδυνο του κακοήθους μελανώματος, καρκίνου του προστάτη και του λεμφώματος non-Hodgkin’s, όπως ανέφεραν ο καθηγητής Α. Κρούπελ και οι συνεργάτες του στην έρευνα.

Αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εντοπίζει την παρουσία σύνδεσης μεταξύ της κατανάλωσης κοτόπουλου και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, χωρίς όμως και να προσδιορίζει και τα πραγματικά αίτια της συγκεκριμένης σύνδεσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ