Κόσμος

Έρευνα: Πότε παντρεύονται οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο

Οι ηλικίες γάμου ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρο τον κόσμο για πολλούς υποκειμενικούς λόγους. Μια ανάλυση των δεδομένων των Ηνωμένων Εθνών (για όλες τις χώρες όπου υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για το 2013 ή νεότερα) δείχνει ότι οι γηραιότεροι γαμπροί στον κόσμο μπορούν να βρεθούν στην Ιταλία, όπου οι άνδρες παντρεύονται στη μέση ηλικία των 35 ετών.

Οι μεγαλύτερες νύφες ζουν στην Ιρλανδία (μέση ηλικία 32,4 ετών), η οποία είναι επίσης η χώρα με το μικρότερο ηλικιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες ήταν κατά μέσο όρο ένα έτος μεγαλύτεροι από τις νύφες στην Ιρλανδία, αντανακλώντας μια παγκόσμια τάση των μέσων ηλικιών των ανδρών μεσαίων ηλικιών να είναι πάντα υψηλότερες από εκείνες των γυναικών.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Statista, οι μέσες ηλικίες γάμου τείνουν να είναι υψηλότερες στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, όπου το κενό ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών που παντρεύτηκε ήταν κυρίως, αλλά όχι πάντα, μικρότερο.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών στην Αφρική, οι άνθρωποι παντρεύονταν κατά μέσο όρο νεότεροι, με τα κενά ηλικίας να είναι κάπως ευρύτερα κατά περιόδους. Το Μαλάουι είχε την χαμηλότερη ηλικία γάμου με τις γυναίκες να παντρεύονται στα 19,9 χρόνια και τους άνδρες στα 23,7 χρόνια.

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα μικρότερα ηλικιακά κενά στους γάμους συσχετίζονται με την υψηλότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση και την ανώτερη τάξη. Σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες, τα μεγάλα κενά ηλικίας δείχνουν μια πραγματικότητα των διακανονισμένων γάμων που συνδέονται με την οικονομική ευημερία των οικογενειών μέσω των πληρωμών προίκας.

Η χώρα με το μεγαλύτερο κενό ηλικίας στην ανάλυση ήταν η Γουιάνα, όπου η μέση ηλικία γάμου ήταν 20 για τις γυναίκες και 31,8 για τους άνδρες. Το κράτος της Καραϊβικής προσπάθησε να καταπολεμήσει τον παιδικό γάμο στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές