Σκοπιανό

Ένταση στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη -Προσαγωγές 33 ατόμων


Ένταση προκλήθηκε από τα συνθήματα και τις αντιδράσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση για τη Μακεδονία πραγματοποιείται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού για την 84η ΔΕΘ.

Σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Προσήγαγαν συνολικά 33 άτομα, μόλις έφτασαν με πούλμαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην οδό Καλαποθάκη, προτού οι διαδηλωτές κινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης

Πλήθος κόσμου αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα, συλλαλητήρια και πορείες σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από συνδικάτα και συλλογικότητες στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ καθώς και Μακεδονικά Σωματεία που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών, διοργανώνουν συλλαλητήρια στο Άγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο των αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Από το μεσημέρι έχει τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, καθώς και σε βασικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό.

Η αστυνομία έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς με τη συνδρομή 11 διμοιριών από την Αθήνα. (6 των ΜΑΤ και 5 των ΥΜΕΤ). Συγκριτικά με την περσινή διοργάνωση οι ενισχύσεις από την Αθήνα είναι μειωμένες καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει αποφασιστεί να μείνουν δυνάμεις ώστε να ελέγχεται η κατάσταση στα Εξάρχεια, στην οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει μεγάλο βάρος.



 

xr_3_copy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ