Κόσμος

Ένας μικρός μαχητής της ζωής - Γεννήθηκε 16 εβδομάδες πρόωρος και οι γιατροί αλλά τα κατάφερε - Εικόνες

Ένας μαχητής της ζωής, είναι ο μικρούλης Χάρις που γεννήθηκε 16 εβδομάδες πρόωρος, ζύγιζε μόνο 700 γραμ., και οι γιατροί του έδιναν μόνο λίγες πιθανότητες να επιζήσει.

Οι πνεύμονές του δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί και ήταν ανίκανος να αναπνεύσει μόνος του. Αφού πάλεψε με το θάνατο για 2 εβδομάδες, οι γιατροί είπαν στους γονείς του να τον αποχαιρετήσουν.

Οι πνεύμονές του δεν είχαν αναπτυχθεί και o μικρούλης Χάρις δε μπορούσε ν' αναπνεύσει μόνος του

Του χορήγησαν μια τελευταία πειραματική θεραπεία με στεροειδή και αντίθετα με όλες τις πιθανότητες, όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο μικρός Χάρις ήταν αρκετά δυνατός για να αφήσει την εντατική μονάδα.

Η μητέρα του, η 28χρονη Έλι Μπαρ από το Μπέρμιγχαμ, είχε συχνές αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ήταν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Όμως στις 9 Ιουλίου πέρσι, μετά από μια μεγάλη αιμορραγία, ο Χάρις γεννήθηκε μόλις 24 εβδομάδων, λίγες μόνο ημέρες μετά το νόμιμο όριο για έκτρωση στην Αγγλία.

Γεννήθηκε τόσο μικροσκοπικός που επέτρεψαν στη μητέρα του να τον κρατήσει 10 μέρες μετά τη γέννησή του

Γεννήθηκε τόσο μικροσκοπικός που επέτρεψαν στη μητέρα του να τον κρατήσει 10 μέρες μετά τη γέννησή του

«Δεν είχαμε ιδέα αν ήταν ζωντανός ή όχι. Με άφησαν να τον κρατήσω αφότου ήταν 10 ημερών. Ήταν απαίσια», δήλωσε η μητέρα του Χάρις στη βρετανική εφημερίδα, The Sun.

Δυο εβδομάδες μετά τη γέννησή του, η υγεία του επιδεινώθηκε. Οι πνεύμονές του γέμισαν υγρό. «Πάλευε ν’ αναπνεύσει και το σώμα του σιγά-σιγά έσβηνε», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του πρόωρου βρέφους.

Οι γιατροί του χορήγησαν στεροειδή επί 8 ημέρες, σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τους πνεύμονές του από το υγρό που είχε συσσωρευτεί. «Όταν τα κατάφερε, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ποτέ του δεν σταμάτησε να παλεύει», συνέχισε η Έλι.

Ο μικρούλης Χάρις μαζί με τους γονείς του, Έλι Μπαρ και Χασάν Μόκμπιλ

Τελικά, πήρε εξιτήριο, 16 εβδομάδες μετά, στις 11 Οκτωβρίου, αλλά ακόμη ήταν πολύ αδύναμος και χρειαζόταν εξειδικευμένη, συνεχή φροντίδα από τους γονείς του καθ’ όλο το 24ώρο.

Ο μικρούλης μαχητής, Χάρις Μόκμπιλ, απολύτως υγιής, ένα χρόνο μετά τη γέννησή του

Ο μικρούλης μαχητής, Χάρις Μόκμπιλ, απολύτως υγιής, ένα χρόνο μετά τη γέννησή του

Το Μάρτη, ο Χάρις ήταν πια ικανός ν’ αναπνεύσει χωρίς βοήθεια και τον Ιούλη, οι γονείς του διοργάνωσαν ένα πάρτι για να γιορτάσουν τα πρώτα του γενέθλια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ