Απόψεις

Έλληνας μάγκας μαθητής - Πέρασε το μήνυμά του στον Αττίλα

Του Χαράλαμπου Μηναογλου

Για το περιστατικό με τον Έλληνα μάγκα μαθητή, που κατέβασε την τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα, δεν ακούω τους αλληλέγγυους σοροβλαμένους και σοροϋπάλληλους να ομιλούν. Δεν καταγγέλλουν την εγκληματική ενέργεια, δεν ζητούν άμεση σύλληψη και παράδοση στις τουρκικές αρχές.

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί οι δολοφόνοι των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού είναι γνωστοί και προστατεύονται από το τουρκικό κράτος (το τουρκικό όχι το ψευδοτουρκοκυπριακό); Μήπως γιατί με τέτοιες απαιτήσεις θα ανοίξει η συζήτηση επιτέλους για την τιμωρία των Τούρκων φονιάδων;

Ας πάμε τέλος πάντων στο διεθνές δικαστήριο να εκδικαστούν και οι τρεις υποθέσεις: οι δύο φόνοι και το κατέβασμα της ούτως ή άλλως παρανόμως κυματίζουσας σημαίας. Λέτε οι Τούρκοι να δεχθούν;

Χαρακτήρισα στην αρχή του κειμένου τον πιτσιρικά μάγκα. Πράγματι, η ενέργειά του έχει όλα τα χαρακτηριστικά της εφηβικής μαγκιάς (προκλητικότητα, άγνοια κινδύνου, αίσθημα ενόχλησης στους ενήλικες), εκτός από ένα: δεν είναι κενή περιεχομένου.

Ο μικρός πέρασε το μήνυμά του, όσο και αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί του. Ας ελπίσουμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα εξευτελιστεί και άλλο αφήνοντας τους Τούρκους να σκοτώσουν το παιδί.

Το έχουν ξανακάνει να δολοφονήσουν μέσα στην Κυπριακή Δημοκρατία όποιον θεωρούν ότι τους εναντιώνεται, βλ. πρόχειρα την περίπτωση του Θεόφιλου Γεωργιάδη. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα του παράσχει διακριτική αστυνομική προστασία μέχρι τουλάχιστον να ενηλικιωθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ