Κόσμος

Άρνηση Τζόνσον να διασώσει την Thomas Cook – Θα δημιουργούσαμε ηθικό κίνδυνο

O Bρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε αίτημα για ένα κρατικό σχέδιο διάσωσης ύψους 150 εκατ. λιρών από την Thomas Cook, αλλά αποφάσισε να πει «όχι».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση του για τη Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήγησε πως δεν ήταν δυνατόν η κυβέρνηση να προσφέρει σανίδα σωτηρίας λόγω του «ηθικού κινδύνου», που μία τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε.

Εάν προχωρούσε στη σωτηρία της Thomas Cook τότε και άλλες επιχειρήσεις, που θα βρίσκονταν στο χείλος της χρεοκοπίας θα ζητούσαν από την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τη διοίκηση της εταιρείας τονίζοντας πως τα στελέχη μεγάλων τουριστικών εταιρειών θα πρέπει να λογοδοτούν όταν μένουν στον αέρα τόσοι ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...