Άγιο Όρος

Άγιος Όρος: Ο Μαρτίνος «εξέθεσε» δύο υπουργεία με την ανακοίνωσή του

Έγινε κι αυτό στην Ελλάδα του 2019, καθώς ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να... υπενθυμίσει στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία πως ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση με την προϋπόθεση να μην πληρώνεται για τις υπηρεσίες του.

Όλα ξεκίνησαν από τις... γκάφες των αρμόδιων υπουργείων με το ΦΕΚ, στο οποίο εμφανιζόταν αρχικά πως ο νέος διοικητής θα έχει αμοιβή για τη θέση του, παρότι δεν το είχε συμφωνήσει!

Συγκεκριμένα, στις 3 Σεπτεμβρίου εξεδόθη το Προεδρικό Διάταγμα-το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου- με το οποίο διορίζεται ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, μετά από πρόταση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών. Διαβάζοντας κανείς το ΦΕΚ (δείτε το εδώ) παρατηρεί ότι ο κ. Μαρτίνος διορίζεται με βαθμό και αποδοχές Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης (!), ενώ ο προηγούμενος διοικητής είχε αναλάβει αμισθί τη θέση του διοικητή.

Ακολούθως, ο νέος διοικητής εξέδωσε ανακοίνωση για τα αυτονόητα, λέγοντας πως «η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε εκ παραδρομής». «Eξ αρχής έχω δηλώσει γραπτώς στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου εγένετο, ότι δεν επιθυμώ να λάβω οποιαδήποτε αμοιβή για τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους με την οποία με τιμά η Πολιτεία. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί. Επίσης έχω δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιώ κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό εκτός Αγίου Όρους. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνος.

Ύστερα από αυτό, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:

1.Ήταν λάθος εκ παραδρομής;

2.Αληθεύει ότι τα αρμόδια υπουργεία έψαχναν να βρουν κωδικούς στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να υπάρχει αμοιβή για τη συγκεκριμένη θέση;

Πηγή: ethnos.gr (Μαρίνα Ζιώζιου)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...