Ρωσική «βόμβα»: «Εξαρτήματα των S-400 θα παράγονται στην Τουρκία» – Σοκ σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019, 6:36 μμ | Ανανέωση: Σεπτέμβριος 16, 2019 στις 11:31 μμ

Τoυ Ανδρέα Μουντζουρούλια


Ρωσία-Τουρκία προχωρούν την αμυντική τους συνεργασία, καθώς μόλις πριν λίγο, ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec Σεργκέι Χεμέζοφ, δήλωσε ότι ορισμένα εξαρήματα των S-400 θα παράγονται στην Τουρκία, προκαλώντας νέο σοκ στις ΗΠΑ, που ακόμα χαϊδεύει τα αυτιά του Ερντογάν.

Ρωσία-Τουρκία γράφουν κανονικά την Δύση, ενώ πριν λίγο, μαχητικό Sukhoi Su-57 της Ρωσίας προσγειώθηκε στην Τουρκία για την έκθεση Technofest 2019, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε στείλει το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35 στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για να συμμετάσχει και αυτό στην έκθεση αεροπορικής τεχνολογίας.

Χθες μάλιστα, βγήκε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με τη μεταφορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στο Facebook.


Το σύντομο βίντεο δείχνει ότι τμήματα των S-400 φορτώνονται σε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς, το οποίο στη συνέχεια απογειώνεται, πιθανώς για να παραδώσει το φορτίο στην Τουρκία.