Κόσμος

Δεν υπάρχει λυτρωμός! "Έξυπνες" βρύσες και τουαλέτες ακούνε τις συνομιλίες σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποτε λέγαμε την φράση "εκεί που κι ο βασιλιάς πάει μόνος του" όταν αναφερόμασταν στην τουαλέτα. Η...ιδιωτικότητα όμως αυτού του δωματίου πλέον είναι αμφισβητούμενη!!

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο ενοχλητική συσκευή επιτήρησης από μια βρύση ή τουαλέτα που ακούει τις συνομιλίες του καθενός, αλλά αυτό ακριβώς κάνουν οι Delta Faucet και Kohler.

Το "Voice IQ" της Delta Faucet γίνεται κέντρο παρακολούθησης.

"Σχεδιασμένο με την αντίληψη ότι το 20%  όλων των οικισμών με δυνατότητα WiFi είναι εξοπλισμένο με μια συνδεδεμένη οικιακή συσκευή , η τεχνολογία VoiceIQ συνδυάζεται με υπάρχουσες συσκευές για να διανέμουν την ακριβή ποσότητα νερού που απαιτείται, όλα με απλή φωνητική εντολή".

Οι δημιουργοί του προγράμματος θέλουν να...βοηθήσουν τον καταναλωτή βέβαια!

"Η τεχνολογία VoiceIQ επιτρέπει στους χρήστες να ζεσταίνουν εύκολα το νερό και να το ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν με φωνητική ενεργοποίηση.Οι καταναλωτές μπορούν να δώσουν εντολή στη βρύση να διανείμει μια μετρημένη ποσότητα νερού σε διάφορες ποσότητες για ακριβείς μετρήσεις. Μπορούν να προσαρμόσουν τις εντολές για να διευκολύνουν καθημερινές εργασίες, όπως γεμίζοντας μια κατσαρόλα, ένα φλιτζάνι ενός παιδιού ή ένα κύπελλο σκύλου. "

Αυτό που ισχύει πραγματικά είναι ότι κάποιος θα παρακολουθεί τώρα το σπίτι σας και την ατομική χρήση νερού.

Τι θα ακολουθήσει, μια τουαλέτα που ενεργοποιείται με φωνή;

Κι όμως ο Kohler δημιουργεί μια τουαλέτα που ενεργοποιείται με φωνή . Νωρίτερα φέτος, ο Kohler αποκάλυψε την τουαλέτα που ενεργοποίησε με τη φωνή του και ονομάζεται έξυπνη τουαλέτα "Numi 2.0".

"Το Numi 2.0 θα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο Amazon Alexa για εύκολο φωνητικό έλεγχο σε ενεργά χαρακτηριστικά τουαλέτας καθώς και εντολές του προγράμματος Alexa όπως έλεγχος καιρού, κίνηση, πρόσβαση σε ειδήσεις κ.λπ."

Είναι αυτό που πραγματικά θέλει ο κόσμος: μια τουαλέτα που σας ακούει ενώ κάθεστε στο... θρόνο;

Σύμφωνα με το Numi Intelligent, η Alexa παρακολουθεί πόσο συχνά πηγαίνετε στο μπάνιο και πόσο νερό χρησιμοποιείτε.

Ακόμη μια περίπτωση για τα σχέδια κάποιων να μετατρέψουν την ιδιωτική μας ζωή σε μοντέλο οικογενειακής επιτήρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=Kg34vwnvc0c

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης