Κόσμος

SU-30: Δέκα ρωσικά μαχητικά άνοιξαν πυρ πάνω από την Κριμαία

Ρωσικά μαχητικά Sukhoi Su-30 SM σηκώθηκαν και άνοιξαν πυρ σε στόχους στην Κριμαία, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας τη Δευτέρα.

Λίγο πριν την μεγάλη αεροπορική έκθεση της Ρωσίας, η πολεμική αεροπορία κάνει επίδειξη δύναμης σε εικονικούς εχθρικούς στόχους με τα τα μαχητικά SU-30 που διαθέτει ο Πολεμικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

«Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, οι πιλότοι των μαχητικών SU-30 ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαδικασίες που τους είχαν ανατεθεί μέσα στα απαιτούμενα χρονικά πλαίσια, με αποτέλεσμα την αναχαίτιση και την κατάρριψη εχθρικών στόχων», τόνισε το γραφείο Τύπου του ρωσικού στρατού σε δήλωση του.

Εκτός από τον έλεγχο πυρών, οι ρωσικές δυνάμεις αέρος προχώρησαν και σε ασκήσεις αναζήτησης και εναέριου ανεφοδιασμού.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης μάχης, αεροσκάφη SU-30 «άνοιξαν» πυρ σε εχθρικούς στόχους μικρού μεγέθους αυξάνοντας κατ’αυτό τον τρόπο το επίπεδο δυσκολίας της αποστολής.

Συνολικά 10 μαχητικά αεροσκάφη Su-30 SM συμμετείχαν στις ασκήσεις.

Το μαχητικό SU-30 SM
Το Sukhoi-35 είναι σχεδιασμένο πάνω στην βάση που θα κατασκευαστεί το καινούριο αεροσκάφος 5ης γενιάς (Su-50/PAK-FA). Το Su-35 εξελίχθηκε (με βάση το Su-27SM/Su-35Mk2) την δεκαετία του ’90 με βάση λύσεις, οι οποίες εφαρμόζονται στην ανάπτυξη του μαχητικού πέμπτης γενιάς.

Το αεροσκάφος είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει πολύ υψηλές επιδόσεις, όπως: μέγιστη ευελιξία του αεροσκάφους και δυνατότητα εκτέλεσης ακραίων ελιγμών με γωνία προσβολής άνω των 90 μοιρών, υπερηχητική ταχύτητα χωρίς να επηρεάζεται η εμβέλεια, δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ αεροσκαφών, μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς οπλισμού, μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης σε χαμηλό ύψος, ειδική επικάλυψη σε ζωτικά μέρη της δομής για την ελαχιστοποίηση της υπογραφής ίχνους στα ραντάρ του αντιπάλου.

Το Sukhoi Su-30SM αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του Su-30 με περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες εναέριων ελιγμών. Εξαιτίας της μοντέρνας αεροδυναμικής κατασκευής του το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει δεχόμενο όχι μόνο τις παραδοσιακές θετικές ή αρνητικές φορτίσεις (επιταχύνσεις G), αλλά και πλάγιες επιταχύνσεις. Αυτό δίνει στον πιλότο νέες δυνατότητες για ελιγμούς στον χώρο.

Πηγή: TASS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ