Κόσμος

Reuters για Μπόρις Τζόνσον: Δεν ντρέπεται ποτέ να κάνει τον κλόουν

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα καμώματα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, χθες στα Ηλύσια Πεδία. Η φωτογραφία που τον δείχνει να έχει το πόδι του πάνω σε ένα τραπεζάκι, την ώρα που συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, έχει κάνει τον γύρο του πλανήτη ξεσηκώνοντας θύελλα ειρωνικών σχολίων.

Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν χαρίστηκε στον Τζόνσον και σημείωσε ότι «μπορεί να του πήρε έναν μήνα να ξεκινήσει τα ταξίδια στο εξωτερικό, όμως πολύ γρήγορα ένιωσε σαν στο σπίτι του, στο χρυσό παλάτι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ανεβάζοντας το πόδι του πάνω στο έπιπλο».

«Χωρίς ποτέ να ντρέπεται να κάνει τον κλόουν στην πολιτική του καριέρα, ο Τζόνσον ‘πιάστηκε’ να κάνει πλάκα με τις κάμερες και να ανεβάζει για λίγο το πόδι του στο τραπεζάκι, πριν κάνει ένα νεύμα στους φωτογράφους μέσα στο δωμάτιο. Ο Μακρόν παρακολουθούσε, δείχνοντας να διασκεδάζει» συνεχίζει το πρακτορείο.

Η σκηνή έλαβε χώρα μετά τις δηλώσεις Μακρόν και Τζόνσον, κατά τις οποίες ο Μακρόν διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξαναγραφτεί η συμφωνία για το Brexit πριν από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Η γαλλική προεδρία στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «εποικοδομητικές» και «διεξοδικές».

https://twitter.com/Reuters/status/1164803132162891777

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ