Ρωσία

Mi-24P: Τα ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα που έκλεψαν τα βλέμματα στην έκθεση MAKS19

Η ρωσική κατασκευαστική εταιρεία Rostec παρουσίασε στην έκθεση MAKS 2019 ένα αναβαθμισμένο πολεμικό ελικόπτερο Mi-24P.

«Το καινούργιο ελικόπτερο Mi-24P διαθέτει ένα αναβαθμισμένο σύστημα στόχευσης και πλοήγησης και νέες ηλεκτρικές παροχές. Είναι ένα τελειοποιημένο μαχητικό αεροσκάφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rostec.

Αυτή η καινούργια έκδοση του ελικόπτερο Mi-24P-1M αποτελεί προϊόν συνεργασίας των ρωσικών εταιρειών Rostec και KRET (εταιρεία τηλεπικοινωνιών). Διαθέτει τις καλύτερες τεχνικές και πολεμικές παραμέτρους που θα μπορούσε, πράγμα που το καθιστά ελκυστική λύση για πιθανούς αγοραστές.

Το πολλαπλού ρόλου στρατιωτικό μεταφορικό ελικόπτερο Mi-24 ήταν το πρώτο που προοριζόταν για επιθετικές επιχειρήσεις. Ο σχεδιασμός του αποδείχτηκε τόσο επιτυχημένος που οι διάφορες εκδόσεις του ελικοπτέρου χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή περίπου 1500 ελικόπτερα του συγκεκριμένου τύπου χρησιμοποιούνται από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν κατασκευαστεί περίπου 3500 ελικόπτερα.

Ο πιλότος δοκιμών ελικοπτέρων του σχεδιαστικού γραφείου Mil, ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης, Γκουργεν Καραπίτσιαν κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης πτήσης με ελικόπτερο των 368,4 χιλιομέτρων ανά ώρα το 1978 πετώντας ένα ελικόπτερο Mi-24. Το ρεκόρ δεν έχει καταρριφθεί ακόμη από ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα.

Η διεθνής αεροδιαστημική έκθεση MAKS 2019 πραγματοποιείται στο Zhukovsky, κοντά στη Μόσχα, από τις 27 Αυγούστου έως την πρώτη του Σεπτέμβρη. Η έκθεση οργανώθηκε από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας και σε συνεργασία με την Rostec Corporation. Η επίδειξη συγκέντρωσε 827 εταιρείες από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 184 ξένων εταιρειών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ