Οπλικά συστήματα

F-35: Νέα βελτίωση που τα καθιστά ακόμη πιο ετοιμοπόλεμα

Μία καινοτομία όσον αφορά στην κυκλοφορία των F-35, επιβεβαιώνει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η ικανότητα του νεότερου μαχητικού αεροσκάφους F-35 A είναι πως απευθείας από το εργοστάσιο μπορεί να συμβάλει στη μάχη, πλήρως εξοπλισμένο και ετοιμοπόλεμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου, η 388η Πτέρυγα Μάχης έθεσε ένα ρεκόρ ταχύτητας για να φέρει σε απευθείας στρατιωτική επίδειξη ένα νεοαποκτηθέν αεροσκάφος F-35, κατευθείαν από την γραμμή παραγωγής. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε άσκηση σε τοπικό εναέριο χώρο σε λιγότερο από πέντε ώρες μετά την παράδοση του από το εργοστάσιο.

Τα καινούργια αεροσκάφη F-35 εγκατέλειψαν λίγο μετά τις 8 π.μ. το εργοστάσιο της Lockheed Martin στο Φόλτ Γουέρθ, στο Τέξας, και στις 10 π.μ. και στις 3 μ.μ. είχαν ήδη απογειωθεί για την πρώτη τους αποστολή.

«Το πρόγραμμα παραγωγής και παράδοσης των μαχητικών F-35 A σχεδιάστηκε για να επιτρέπει την ταχεία εισαγωγή αεροσκαφών σε εναέριες αποστολές και τη γρήγορη χρήση τους», δήλωσε ο Col Michael Miles, διοικητής της ομάδας συντήρησης των μαχητικών αεροσκαφών. «Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ ετοιμότητας με τα νέα αεροσκάφη F-35.»

Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι τα F-35 As θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν απευθείας από το εργοστάσιο για να πολεμήσουν, αν μια μεγάλη σύγκρουση οδηγήσει ποτέ αυτή την ανάγκη, δήλωσε ο Miles.

Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν το λογισμικό που έπρεπε να περαστεί στα αεροσκάφη μετά την παράδοση τους όπως αναφέρει το onalert.gr. Πλέον, όταν ένα νέο F-35 A έρχεται από τη γραμμή παραγωγής, διαθέτει ήδη λογισμικό πτήσης-ελέγχου από την Πολεμική Αεροπορία.

Με κάθε εκπαιδευτική πτήση δημιουργούνται νέα δεδομένα που συλλέγονται στο Σύστημα Πληροφοριών Αυτονομίας των αεροσκαφών και είναι έτοιμα για τα μεταγενέστερα μοντέλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ