Συριακοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16 – Eξαφανίστηκαν αμέσως οι Τούρκοι! – Ο SAA έκοψε «στα δύο» τους τζιχαντιστές

Δημοσίευση: 19 Αυγούστου 2019, 6:59 μμ | Ανανέωση: Αύγουστος 19, 2019 στις 9:26 μμ

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια


Συνεχίζεται το ξεφτίλισμα των Τούρκων στη Συρία. Ο Ερντογάν νόμιζε πως θα μπορούσε να κάνει ότι ήθελε στην περιοχή, όμως Πούτιν και Άσαντ έχουν άλλη άποψη.

Πριν λίγα λεπτά, σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, ενεργοποιήθηκαν οι Συριακοί S-300 κατά τουρκικών F-16.

Τα τουρκικά μαχητικά έκαναν εισβολή στον Συριακό εναέριο χώρο με κατεύθυνση την περιοχή Χαν Σειχούν. Αμέσως οι S-300 λόκαραν τους Τούρκους πιλότους, οι οποίοι έφυγαν κατευθείαν με την ουρά στα σκέλια.

Πρόκειται για μια εξέλιξη με πολλές πτυχές, καθώς η Δαμασκός ενεργεί πάντα με τις εντολές της Μόσχας και το σημερινό συμβάν στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, ενώ όπως αναφέραμε νωρίτερα, ρωσικά μαχητικά περιπολούν στην περιοχή.


ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ SAA

Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας, υπό την ηγεσία των Τiger Forces, κατάφερε να κυριαρχήσει σε αρκετές περιοχές από τις 2μμ μέχρι τις 4μμ συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού λόφου που έχει θέα στην εθνική οδό ΜΜ5 Hama-Idlib.

Αν ο συριακός στρατός καταλάβει τον αυτοκινητόδρομο απομονώνει το Χαν Σεϊχούν από την υπόλοιπη Intlib και κόβει στα δύο τους τζιχαντιστές.

Επιπλέον απομονώνει και το τουρκικό φυλάκιο στην πόλη Μορέκ.

Σύμφωνα με τις Tiger Forces, τα στρατεύματά τους κατέλαβαν τις τοποθεσίες Talat Al-Nimr, Talat SyriaTel, Harsh Al-Khan και Wadi Al-Fatah, οι οποίοι βρίσκονται βόρεια και βορειοδυτικά του Χαν Σεϊχούν