Κόσμος

Συμπλοκή Ρώσων με Ισραηλινούς στη Συρία: Ρωσικά Su-35 απέτρεψαν επίθεση ισραηλινών F-35 - Γενικευμένη σύρραξη εν όψει

Μύλος από ρωσικά δημοσιεύματα σε πολλά πρακτορεία ειδήσεων για τον εντοπισμό ισραηλινών υπερμαχητικών αεροσκαφών F-35 κατά την διάρκεια πρόσφατης επίθεσης στο συριακό έδαφος από ρωσικά S-35 που διαθέτουν ραντάρ τύπου AESA, ενώ φέρονται να τέθηκαν σε συναγερμό και συστοιχίες πυραύλων S-400, εγκλωβίζοντας τα ισραηλινά μαχητικά.  

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Utro.ru και άλλα, αναφέρουν ότι ρωσικά αεροσκάφη Su-35 εντόπισαν και εμπόδισαν την επίθεση δύο ισραηλινών μαχητικών F-35I, όταν τα τελευταία επιχείρησαν να ξεκινήσουν σειρά επιθέσεων στη Συρία.

«Ρωσικά Su-35S οδήγησαν τα ισραηλινά F-35I εκτός συριακού FIR, ενώ δεύτερη επίθεση με πυραύλους και βόμβες από μέρους των Ισραηλινών μαχητικών πέμπτης γενιάς δεν έγινε ποτέ», αναφέρει η ρωσική έκδοση.

Μιλάμε για αεροπορικές επιδρομές που προσπάθησε να υλοποιήσει η ισραηλινή αεροπορία στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας τη νύχτα της 24ης Αυγούστου 2019.

Τα αεροσκάφη Su-35S VSK RF πέταξαν από τη βάση Khmeimim και εμπόδισαν τα F-35I από την υλοποίηση δεύτερης επίθεσης. Τα ισραηλινά F-35 είναι τα πιο αποτελεσματικά για μάχη στην ισραηλινή ΠΑ, αλλά σε περίπτωση αερομαχίας δεν έχουν μεγάλη πιθανότητα κατά του ισχυρού Su-35S, αν και οι Ισραηλινοί πιλότοι είναι πολύ έμπειροι, γράφουν οι  Ρώσοι.

Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα επιβεβαιώνονται εν μέρει από διάφορες πηγές, οι οποίες σημειώνουν ότι τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή δεν μπορούσαν να επιτεθούν.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι αρχικά αναφέρθηκε ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 παρεμπόδισαν ισραηλινά F-16, ενώ δεν υπήρξαν επίσημες παρατηρήσεις για το θέμα αυτό από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο μας, είχαμε προχθές την εμφάνιση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς τύπου Su-57 στον ουρανό της Συρίας, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, λαμβάνοντας υπόψιν ιδιαίτερα το γεγονός ότι αρχικά οι πληροφορίες προήλθαν από τους συνηθισμένους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, που κατέγραψαν την πτήση δύο υπερσύγχρονων ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. Ωστόσο, η ρωσική ιστοσελίδα Zvezda αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από την γνωστή ρωσική ιστοσελίδα, η εμφάνιση ρωσικών μαχητών 5ης γενιάς στη Συρία συνδέθηκε με την ανάγκη να υλοποιηθεί αρχικά μια επίδειξη αεροπορικής ισχύος προς όλους τους ενδιαφερόμενους στην περιοχή.

«Επιπλέον, η επίδειξη είχε σχεδιαστεί με σαφήνεια για να προσελκύσει την προσοχή, μεταξύ άλλων και πιθανών αγοραστών», αναφέρει η ιστοσελίδα Zvezda.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έγινε δοκιμή συστημάτων και όπλων, δρώντας τα αεροσκάφη αυτά είτε με συνοδεία είτε μόνα τους, για να δοκιμαστούν σε κανονικό πολεμικό πεδίο μάχης, λαμβάνοντας παράλληλα όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις (ενεργοποίηση  S-400 κτλπ).  

Νομίζουμε ότι και η «επιχείρηση» αυτή των Ρώσων εκτός όλων των άλλων, είχε σκοπό να πείσει τους Τούρκους (να αγοράσουν τελικά ρωσικά αεροσκάφη) είτε είναι αυτά SU-35, είτε Su-57, διότι αποτελούν και τα δύο μαχητικά αεροπορικής υπεροχής κατά της Ισραηλινής ΠΑ και των μαχητικών F-35, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους βέβαια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ