Πολιτική

Χωρίς μισθό ή αποζημίωση όσοι εργαστούν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» - Αμισθί η Γιάννα Αγγελοπούλου

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η ανακοίνωση που εκδόθηκε για τη σύσταση της Επιτροπής «2021», που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, προκάλεσε «κύμα» κριτικής και αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και δη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέλαβε να δώσει απαντήσεις προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διασαφηνίζοντας τον ρόλο της Επιτροπής. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τόνισε ότι στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος υπάρχουν ρυθμίσεις για τον εν λόγω οργανισμό, ρωτώντας γιατί δεν περίμεναν στη Νέα Δημοκρατία την ψήφιση του νομοσχεδίου, ούτως ώστε να ακολουθήσει η ανακοίνωση για τον επικεφαλής.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε, απαντώντας στον κ. Σπίρτζη, ότι συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι συμβουλευτική προς τον πρωθυπουργό με προτάσεις και δράσεις που θα πρέπει να αναλειφθούν αλλά την τελική κρίση και τις αποφάσεις θα έχει η Βουλή και η κυβέρνηση. Οι αρμοδιότητες της επιτροπής θα είναι συμβουλευτικές δεν υπάρχει αποφασιστική, λειτουργική αρμοδιότητα της επιτροπής «2021». Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα μέλη της επιτροπής δεν θα λαμβάνουν μισθό ή αποζημίωση και θα λειτουργούν αμισθί. Συνολικά, η επιτροπή δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς θα εγκατασταθούν σε δημόσιο κτήριο.

Η δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου και οι εκδηλώσεις
Το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», είπε από την πλευρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ