Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Δεκάδες συλλήψεις έπειτα από μία νύχτα πρωτοφανούς βίας

Στη σύλληψη 36 ανθρώπων, εκ των οποίων ο νεότερος μόλις 12 ετών, προχώρησαν οι αρχές του Χονγκ Κονγκ, έπειτα μία νύχτα πρωτοφανούς βίας μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, όποτε άρχισαν οι διαδηλώσεις που σύντομα πήραν αντικυβερνητικό χαρακτήρα, αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά του πλήθους, ενώ η αστυνομία έκανε επίσης χρήση αντλιών νερού.

Εικόνες από τις συμπλοκές δείχνουν δεκάδες ακόμη αστυνομικούς να απειλούν με όπλα τους διαδηλωτές, οι οποίοι απαντούσαν με βόμβες μολότοφ. Κατά την εκδοχή της αστυνομίας, οι άνδρες της τάξης χρησιμοποίησαν προειδοποιητικά τα όπλα τους και δεκάδες αστυνομικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα.

Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε ως αντίδραση σε ένα σχέδιο νόμου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, εξελίχθηκε σε μια γενικότερη εκστρατεία για περισσότερη δημοκρατία και προστασία των τοπικών ελευθεριών απέναντι στο Πεκίνο.

Το ημιαυτόνομο έδαφος, ένα από τα μεγάλα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα, μαστίζεται από τον Ιούνιο από τη σοβαρότερη πολιτική κρίση του μετά την επιστροφή του στην Κίνα το 1997.

Οι διαδηλώσεις συνιστούν επίσης τη μεγαλύτερη εξέγερση και μία τεράστια πρόκληση για τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίγκ από όταν ανέλαβε την εξουσία, το 2012.

Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής σήμαναν την επιστροφή στη βία, έπειτα από ημέρες ήρεμων διαδηλώσεων. Περισσότερες διαδηλώσεις διοργάνωνονται κατά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...