Κίνα

Χονγκ Κονγκ: Απέρριψε αμερικανικό αίτημα για ελλιμενισμό δύο πλοίων η Κίνα



Αμερικανικά αιτήματα απορρίφθηκαν από την Κίνα για ελλιμενισμό δύο πλοίων στο Χονγκ Κονγκ τις επόμενες εβδομάδες.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε την Τρίτη ότι η Κίνα απέρριψε αιτήματα από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ζήτησε άδεια ώστε δύο πλοία να ελλιμενιστούν στο Χονγκ Κονγκ τις επόμενες εβδομάδες.

Αρνητικά απάντησε σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ η Κίνα σε αιτήματα από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ζήτησε άδεια ώστε δύο πλοία να ελλιμενιστούν στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα πλοία USS Green Bay και USS Lake Erie, τα οποία επρόκειτο να φτάσουν στην περιοχή στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Reuters, πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε ότι δεν δόθηκε εξήγηση για την άρνηση.

Η Κίνα είχε προηγουμένως αρνηθεί παρόμοιο αίτημα τον Σεπτέμβριο του 2018 για αμερικανικό πλοίο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τον ενημέρωσαν πως η κινεζική κυβέρνηση μετακινεί στρατιώτες στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επέστρεψαν σήμερα δυναμικά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο κατέλαβαν χθες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 300 πτήσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Οι διαδηλωτές που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης