Περιβάλλον

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο- Εκκενώνονται ξενοδοχεία-Εικόνες, Βίντεο


Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου. Άμεσα ανταποκρίθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

"Δεν είναι μεγάλη η φωτιά, είναι σε πολύ δύσκολο σημείο όμως" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

"Είναι στην πλέον τουριστική περιοχή της Σάμου, το Πυθαγόρειο, και κοντά σε περιοχές που υπάρχουν ξενοδοχεία. Ήδη από τις 5 το απόγευμα εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίασε κοντά η φωτιά, άλλα τρία προληπτικά. Τώρα αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν απειλεί ούτε σπίτια, ούτε ξενοδοχεία, είναι σε ένα λόφο" πρόσθεσε.

"Επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Σάμου, δύο ελικόπτερα και δύο καναντέρ, έρχεται από στιγμή σε στιγμή και ένα super puma και από ότι μου είπε ο κ. Χαρδαλιάς φεύγει και C-130 με ειδικό τμήμα, με πυροσβέστες. Η κινητοποίηση ήταν άμεση" τόνισε.

 

Μαίνεται η νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F24samos%2Fvideos%2F766028043830916%2F&show_text=0&width=560

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F24samos%2Fvideos%2F2540744422649437%2F&show_text=0&width=560

 

Άλλη μια φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, αυτή τη φορά στη Σάμο, μια από τις περιοχές που ήταν σε πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί πίσω από το Πυθαγόρειο στην περιοχή Μεσόκαμπος.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης βοηθούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή:

fot2fot4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές