Διατροφή

Φρούτα και λαχανικά που είναι φρέσκα ακόμα και κατεψυγμένα!

Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά είναι κομμένα από πριν, πλυμένα και έτοιμα για να κατανάλωση. Συχνά αποτελούν μια καλή διατροφική επιλογή ενώ πολλοί θεωρούν το αντίθετο και αυτό γιατί είναι προτιμότερα από την αγορά των «φρέσκων» που δεν είναι στην εποχή τους.

Συνήθως τα βρίσκουμε παραγινωμένα ή άγουρα στα ράφια του μανάβικου. Επίσης δεν είναι το πιο εύκολο φρούτο για να το καθαρίσει κανείς πριν το καταναλώσει. Τα κατεψυγμένα μάνγκο μπορούν να χρησιμεύσουν στην παρασκευή ενός smoothie, μπορούν να αποτελέσουν συστατικό μιας θρεπτικής σαλάτας ή να αναμειχθούν με δημητριακά.

Αρακάς
Ο κατεψυγμένος αρακάς αποτελεί μια ασφαλή και οικονομική λύση για βάλετε τα λαχανικά στο ημερήσιο πρόγραμμα. Μπορεί να προστεθεί σε σούπες, βραστά ή σαλάτες ή και να σερβιριστεί μόνος του ως κύριο πιάτο. Είναι από τα πιο υγιεινά λαχανικά που μπορεί κάποιος να καταναλώσει, ακόμη και όταν προέρχεται από τον καταψύκτη.

Σπανάκι
Έχει μεγάλη θρεπτική αξία όταν το τρώμε ωμό, ωστόσο το κατεψυγμένο μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη επιλογή όταν έχουμε να κάνουμε με συνταγές που το απαιτούν μαγειρεμένο. Αν θέλετε να προσθέσετε σπανάκι σε σούπα, στιφάδο, κρέας μαγειρεμένο στην κατσαρόλα, τότε εξετάστε την κατεψυγμένη έκδοσή του. Το φρέσκο σπανάκι χάνει μεγάλο μέρος του όγκου όταν μαγειρεύεται, ενώ κάποια θρεπτικά συστατικά χάνονται ήδη από την φάση του πλυσίματος.

Καλαμπόκι
Αγαπημένη καλοκαιρινή τροφή, εύκολο στην προετοιμασία και με υπέροχη γεύση. Ωστόσο έχει μια σύντομη καλλιεργητική περίοδο και έπειτα μένουν δύο επιλογές, το κατεψυγμένο και το καλαμπόκι κονσέρβας.
Επειδή το καλαμπόκι σε δοχείο περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού, οι ειδικοί προτείνουν το κατεψυγμένο ως την καλύτερη εναλλακτική. Αλλωστε στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνεται σε χρόνο dt.

Ροδάκινα
Όπως και το καλαμπόκι, διαθέτει σύντομη καλλιεργητική περίοδο, μόλις για 2 μήνες. Τα ροδάκινα σε κονσέρβα ακόμη και όταν δεν κολυμπούν σε λίμνη ζάχαρης, δεν έχουν την καλύτερη γεύση. Καλύτερη επιλογή αποτελεί το κατεψυγμένο ροδάκινο δίχως την προσθήκη ζάχαρης. Μπορείτε να το φάτε μόνο του είτε αναμειγμένο σε ένα κρεμώδες μπολ με πλιγούρι βρώμης.Αποψύξτε επίσης για να φτιάξετε πάνκεικ, toppers σε βάφλες ή ανακατέψτε τα με γιαούρτι.

Edamame
Το Edamame είναι πράσινο λαχανικό και αποτελεί μια πολύ καλή πηγή διατροφής πλούσια σε πρωτεΐνες, θειαμίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και βιταμίνη Κ. Μόνο με την παρουσία του μπορείτε να φτιάξετε μια γευστική σούπα. Μια κούπα από edamame περιέχει 6 γρ. φυτικών ινών, 10 γρ. πρωτεΐνης, 19% βιταμίνη C, 14% σίδηρο και 7% ασβέστιο. Φάτε το σκέτο ή ανακατέψτε το με μια σαλάτα κινόα με κύβους πράσινο κρεμμύδι.

Μπρόκολο
Είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο αλλά όταν έρχεται από άλλες περιοχές ενδέχεται να χάσει μέρος των θρεπτικών του στοιχείων. Λαχανικά όπως το μπρόκολο όταν μένουν για καιρό στο ράφι αλλά και εκτίθενται στο φως του ήλιου κατά την μεταφορά, χάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό της βιταμίνης C. Σε κατεψυγμένη μορφή, διατηρεί τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του σώματός σας.

Πράσινα φασόλια
Όταν τελειώσει η εποχή τους, οι τιμές που τα βρίσκετε στην αγορά είναι συχνά 4 φορές πάνω από τα κατεψυγμένα. Τα κονσερβοποιημένα είναι μια λύση, ωστόσο είναι συνήθως βουτηγμένα στο νερό. Τα κατεψυγμένα διατηρούν το 90% των βιταμινών Β και είναι πλούσια επίσης στην βιταμίνη Κ που χρησιμεύει για την πήξη του αίματος. Σωτάρουμε με μανιτάρια ή τεμαχισμένα αμύγδαλα για ένα νόστιμο πιάτο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ