Κοινωνία

Τρομάζει ο αριθμός των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη – Εκτίναξη 62% σε σχέση με πέρσι!

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη καθώς το πρώτο οχτάμηνο του 2019 καταγράφεται αύξηση 62% στον αριθμό των θυμάτων σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018

Τελευταίο θύμα στους δρόμους του νησιού η 32χρονη Κάλλια Λάμα που βρήκε φριχτό θάνατο το πρωί της Πέμπτης, ανήμερα της Παναγίας, στο τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Η κηδεία της 32χρονης θα γίνει σήμερα Παρασκευή, στις 3 μετά το μεσημέρι στην Αγία Βαρβάρα Καμινίων. Η σορός της θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τη 1 το μεσημέρι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία 47 άνθρωποι όταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2018 είχαν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα 29 άνθρωποι.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι ολόκληρο το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 58 άνθρωποι ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου φέτος οι νεκροί είναι μόλις 11 λιγότεροι.

Ο κ. Λιονάκης, εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία θα φτάσει μέχρι το τέλους του έτους τους 70 «κάτι που έχει να συμβεί στο νησί εδώ και 10 χρόνια».

Σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου στην κορυφή της «μαύρης» λίστας βρίσκονται νέοι και δικυκλιστές: Το 58% των θυμάτων της ασφάλτου είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και το 40% κάτω των 25.

Το 60% των θανατηφόρων τροχαίων έχει σημειωθεί στους δήμους Χανίων και Ηρακλείου, μέσα, δηλαδή, σε πόλεις, καθώς και στον τουριστικό ιστό της Κρήτης, δηλαδή στους δήμους Πλατανιάς, Μοιρών και Χερσονήσου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ