Κόσμος

Το τουρκικό Ισλάμ λέει ότι τα καρτούνς Bugs Bunny & Popeye ενθαρρύνουν την επιθετικότητα στα παιδιά

Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας , το κρατικό όργανο της χώρας που ρυθμίζει το ρόλο του Ισλάμ στην τουρκική επικράτεια ανακοίνωσε ότι ορισμένα κινούμενα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των Bugs Bunny, των Teenage Mutant Ninja Turtles και Popeye, ενθαρρύνουν την επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά.

Η Διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων στο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού της Aile (Οικογένεια) ανέφερε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με τα διάσημα σκίτσα πολλών δεκαετιών, που έχουν αναθρέψει γενιές παιδιών παγκοσμίως,  ότι ενέπνευσαν την ιδέα ότι "όλα είναι δίκαια στην επιδίωξη της νίκης επί του κακού".

Σε τέτοιες γελοιογραφίες, «οι κύριοι χαρακτήρες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ανταμείβονται μετά από πράξεις βίας που οδηγούν τα παιδιά να θεωρούν αποδεκτή τη βία», ανέφερε το περιοδικό της διεύθυνσης.

Το περιοδικό συνέχισε να λέει ότι ορισμένα κινούμενα σχέδια έρχονται σε αντίθεση με τα «εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα», ωστόσο, δεν έφεραν τα ονόματά τους.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, η οποία έχει καταστεί το πιο χρηματοδοτούμενο δημόσιο ίδρυμα στη χώρα υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κατηγορηθεί για την έκδοση αμφιλεγόμενων, μη δεσμευτικών αλλά θρησκευτικών αξιόπιστων νομικών γνωμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ