ΗΠΑ

Το νέο υποβρύχιο «Virginia» είναι ο φόβος και ο τρόμος των πολεμικών πλοίων

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει νέα έκδοση των παραδοσιακών υποβρυχίων «Virginia» με σκοπό να εδραιώσει την κυριαρχία του στο νερό.

Τα υποβρύχια αποτελούν ένα από τα πιο φονικά, αν όχι τα πιο φονικά, όπλα στον στόλο κάθε ναυτικής δύναμης. Το αμερικανικό Ναυτικό, προσπαθώντας να ακολουθήσει την κούρσα ναυπήγησης πολεμικών σκαφών της Κίνας, πραγματοποιεί ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής νέο πυρηνικών υποβρυχίων κλάσης Virginia.

Τα νέα υποβρύχια θα φέρουν περισσότερα όπλα με τις επιλογές επίθεσης να αυξάνονται. Η αναβάθμιση του είναι μια κίνηση που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον παγκόσμιο θαλάσσιο χάρτη, καθώς ισχυρές ναυτικές δυνάμεις δεν θα έχουν απάντηση στα νέα όπλα των ΗΠΑ.

O νέος σχεδιασμός θα επιμηκύνει τα υποβρύχια με ένα νέο τμήμα για την αναβάθμιση της πυροπροστασίας από 12 στους 40 πυραύλους Tomahawk. Μιλώντας στο συνέδριο «Sea Air Space» του Πολεμικού Ναυτικού για το 2019, ο επικεφαλής του εξοπλιστικού προγράμματος – Virginia Class Submarine- Christopher Hanson, ανέφερε ότι η επίσημη κατασκευή των νέων υποβρυχίων θα ξεκινήσει φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Εκτός από την αύξηση της ικανότητας των όπλων, τα υποβρύχια Block 5 Virginia θα είναι εξοπλισμένα με πλήθος νέων τεχνολογιών για διευρυμένες πολεμικές επιχειρήσεις.

Το υποβρύχιο «στολίδι» του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού
Τα υποβρύχια της κατηγορίας Virginia έχουν μήκος 115 μέτρα και περίπου 10 μέτρα πλάτος. Κάθε πλοίο έχει εκτόπισμα 7.800 τόνους ενώ είναι βυθισμένο, πολύ μικρότερο από τα υποβρύχια Seawolf της Αμερικής, και αναπτύσσει ταχύτητες μεγαλύτερες των είκοσι πέντε κόμβων.

Τα προηγούμενα Block έφεραν δώδεκα κάθετους σωλήνες εκτόξευσης και τέσσερις σωλήνες τορπιλών 533 χιλιοστών. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, τα σκάφη Block III αντικαθιστούν τους κατακόρυφους σωλήνες εκτόξευσης με τους Virginia Payload Tubes. Σύμφωνα με το Military Technology, τα SSN μπορούν να φέρουν έως και είκοσι έξι βαριές τορπίλες τύπου Mark 48 mod 6 και πυραύλους Harpoon.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...