Κόσμος

Τοιχογραφίες στον ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας από τις επιχειρήσεις σε Συρία & Αφγανιστάν

Οι εσωτερικοί χώροι του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που χτίζεται στο πάρκο Patriot της Kubinka κοντά στη Μόσχα, θα περιλαμβάνουν απεικονίσεις της ρωσικής συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, τον Βόρειο Καύκασο και τη Συρία.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον κύριο καλλιτέχνη για το σχεδιασμό του ναού, Vasily Nesterenko μετά από μια συνάντηση του μικρού συμβουλίου τέχνης, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

"Είμαστε τώρα απασχολημένοι με τη διακόσμηση του βασικού ναού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό είναι ένα σημαντικό καθήκον όσον αφορά στην πολυπλοκότητα και τη δημιουργική ένταση . Θα καλύψει όλες τις περιόδους της Ρωσικής στρατιωτικής ιστορίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, επειδή ο ναός θα αφιερωθεί στη μνήμη αυτού του πολέμου. Αλλά δεν θα ξεχαστεί ούτε ένα στάδιο στη στρατιωτική μας ιστορία - θα υπάρξει ο Βόρειος Πόλεμος, ο Κριμαϊκός Πόλεμος, το Πόρτ Άρθουρ, οι πόλεμοι που ακολούθησαν τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο: Τσετσενία, Αφγανιστάν, Συρία", είπε.

Ο Nesterenko σημείωσε επίσης ότι θα πάρουν ιδέες για τον σχεδιασμό από τους καθεδρικούς ναούς της Αγίας Πετρούπολης. "Η Πετρούπολη είναι το επίκεντρο της καλλιτεχνικής μας κουλτούρας, τα μεγαλύτερα μνημεία που έχουν αποτελέσει αξεπέραστα παραδείγματα για εμάς έχουν δημιουργηθεί εδώ και αιώνες", σημειώνει ο καλλιτέχνης.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, όπου παρέστη και ο Υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας - επικεφαλής του στρατιωτικού και πολιτικού ελέγχου, συνταγματάρχης Αντρέι Kartapolov, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν μια σειρά από καθεδρικούς ναούς.

"Είδαμε σήμερα πολλά καταπληκτικά πράγματα, βαθιά συμβολικά. Και πιστεύω ότι θα ξανασκεφτούμε, θα σκεφτούμε πολλά από αυτά που είδαμε και οι καλλιτέχνες μας, οι αρχιτέκτονες, οι γλύπτες που συμμετέχουν στο έργο μας θα τα υλοποιήσουν στο εσωτερικό του βασικού ναού των Ενόπλων Δυνάμεων ", δήλωσε ο Καρταπόλοφ.

Σημείωσε επίσης ότι οι σημαντικές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό των στρατιωτικών καθεδρικών ναών είναι σύμβολα της νίκης των ρωσικών στρατιωτών.

Ο κύριος ναός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που ανεγέρθηκε με εθελοντικές δωρεές, θα ανοίξει το 2020 στο στρατόπεδο πατριωτικής κουλτούρας και αναψυχής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας "Patriot" στην περιοχή της Μόσχας,.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ