ΗΠΑ

Τι υποστηρίζει ο σωματοφύλακας του Έπσταϊν για την αυτοκτονία του δισεκατομμυριούχου

Ο 53χρονος Ιγκόρ Ζινοβιέβ, πρώην επαγγελματίας παλαιστής του UFC εργαζόταν για τον κατηγορούμενο για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων Τζέφρι Έπσταϊν για αρκετά χρόνια, πιστεύει ότι το πρώην αφεντικό του προσέλαβε κάποιον για να τον βοηθήσει να αυτοκτονήσει στη φυλακή, σύμφωνα με το New York Magazine.

Όταν ρωτήθηκε από το New York Magazine αν «κάποιος βοήθησε» το Έπσταϊν να αυτοκτονήσει, ο Ζινοβιέβ απάντησε «Ναι». Ωστόσο, δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει και να απορρίψει την ερώτηση του δημοσιογράφου για το γιατί κάποιος θα βοηθούσε τον Έπσταϊν λέγοντας «ακούστε, ξέρετε, αυτό πάει λίγο πιο βαθιά».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τον καιρό που εργαζόταν για τον Έπσταϊν, πήγε μαζί του στις κατοικίες του στο Upper East Side της Νέας Υόρκης και στις Παρθένες Νήσους.

Ο πρώην παλαιστής του ΜΜΑ βρήκε τον παιδόφιλο οικονομολόγο καλό άτομο όταν τον πρωτογνώρισε. «Ποτέ δεν άκουσα κάτι από αυτόν που ήταν, ας πούμε, ακατάλληλο ή αγενές ή κάτι ανάλογο. Ήταν πάντα ευγενικός. Πάντα καλό άτομο βασικά. Πάντα χαμογελαστός» δήλωσε ο Ζινοβιέβ στο New York Magazine.

Πάντως, το 2015, σε μία προηγούμενη, αδημοσίευτη συνέντευξη, ο Ζινοβιέβ είχε δηλώσει ότι «αν τον έπιανα με την κόρη μου ή κάτι τέτοιο – δεν θα πήγαινα στην αστυνομία. Θα έκανα κάτι άλλο. Πολύ χειρότερο» σύμφωνα με το New York Magazine.

Κι ενώ τα αποτελέσματα από τη νεκροψία του Έπσταϊν μένει να ανακοινωθούν επίσημα, η Washington Post επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που ανέφεραν ότι η αυτοψία αποκάλυψε πως ο Έπσταϊν είχε αρκετά σπασμένα κόκκαλα στον λαιμό του.

Οι πηγές φέρεται να ισχυρίζονται ότι τέτοια τραύματα μπορούν να συμβούν σε ανθρώπους που είτε αυτοκτονούν με απαγχονισμό είτε στραγγαλίζονται.

Ο θάνατος από στραγγαλισμό του Έπσταϊν έχει προκαλέσει υποψίες, καθώς είχε αφαιρεθεί η επιτήρηση για τον κίνδυνο της αυτοκτονίας από τον οικονομολόγο, που συνδεόταν με πολλούς διάσημους και ισχυρούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών προέδρων Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αναφορές πως είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει λίγες εβδομάδες πριν.

Το Associated Press μετέδωσε την είδηση στις αρχές της εβδομάδας, επικαλούμενη πηγή που δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να αποκαλύψει την πληροφορία και μιλούσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ότι οι φύλακες είναι ύποπτοι ότι παραποίησαν τις καταχωρήσεις για να δείξουν ότι πραγματοποιούσαν ελέγχους κρατουμένων στο τμήμα που βρισκόταν ο Έπσταϊν κάθε μισή ώρα, ενώ κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα δεν ίσχυε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, βίντεο παρακολούθησης που εξετάστηκε μετά τον θάνατο του Έπσταϊν έδειξε ότι οι φρουροί δεν έκαναν κάποιους από τους ελέγχους που είχαν καταχωρήσει. Στο μεταξύ, το NBC επικαλέστηκε αρκετές ανώνυμες πηγές να δηλώνουν ότι οι δύο φρουροί που είχαν καθήκον να παρακολουθούν τον κατηγορούμενο ίσως είχαν αποκοιμηθεί όταν αυτός προφανώς αυτοκτόνησε στο κελί της φυλακής.

Οι πηγές φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι ένας από τους φρουρούς δούλευε υπερωρία και δεν ήταν κανονικός υπάλληλος.

Ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, Ρούντι Τζουλιάνι, δήλωσε στο Fox News ότι γνώριζε τη φυλακή όπου κρατούνταν ο κατηγορούμενος υποδηλώνοντας ότι «μπορούσε να αυτοκτονήσει. Οι κρατούμενοι μπορούσαν να τον σκοτώσουν, γιατί δεν συμπαθούν υποτιθέμενους διεστραμμένους… και δεν τους αρέσουν άνθρωποι που μπορεί να συνεργαστούν».

Η αστυνομία ερευνούσε τον Έπσταϊν για περίπου δύο δεκαετίες και τον συνέλαβε το 2005 για κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού. Ο Έπσταϊν είχε δηλώσει ένοχος παρότρυνση ανήλικης σε πορνεία και εξέτισε ποινή 13 μηνών.

Τον Ιούλιο, ο Έπσταϊν συνελήφθη δεύτερη φορά για υποτιθέμενο εμπόριο ανηλίκων με σκοπό το σεξ. Κάποιες κατηγορίες προέρχονταν από γεγονότα που συνέβησαν στη δεκαετία του 2000.

Ο Έπσταϊν δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες αλλά βρισκόταν αντιμέτωπος με 45χρόνια κάθειρξη αν καταδικαζόταν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...