Εκκλησία

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για εκτρώσεις και ευθανασία

Τις απόψεις του για θέματα βιοηθικής συμμερίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος. Όπως αναφέρει το neoskosmos.com βρέθηκε στην Μελβούρνη για πρώτη φορά, παρόλο που είναι είναι η πόλη από όπου του δόθηκαν τα μάστερ Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Monash.

Το πεδίο της βιοηθικής είναι περιεκτικό, κυμαινόμενο σε συζητήσεις πέρα ​​από τα όρια της ζωής, όπως η έκτρωση και η ευθανασία. Παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συζητήσεις στο πλαίσιο των σπουδών του, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήθελε να εξετάσει αυτά τα ζητήματα μέσω του πρίσματος εκκλησιαστικού δόγματος, όταν ερωτήθηκε από τον Νέο Κόσμο .

Είπε ότι η «ιδανική ζωή» βρίσκεται στα Ευαγγέλια. "Για παράδειγμα, ένα παιδί που πιστεύει στο Θεό δεν θα γυρίσει ποτέ στα ναρκωτικά επειδή τα ναρκωτικά και ο Χριστός δεν πάνε μαζί", είπε στον Νέο Κόσμο , προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος ζωής που θέλει να γνωρίζουν οι άνθρωποι. "Αν είστε φιλοσοφικά στον αέρα (χωρίς πίστη στο Θεό), θα στραφείτε στα ναρκωτικά".

Κοιτάζοντας την αυστραλιανή κοινωνία, είπε ότι είναι "καλύτερη από την κοινωνία στην Ελλάδα" αλλά είχε μια παρατήρηση που πρέπει να κάνει. "Η Αυστραλία, αν και νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να κρίνω, έχει βυθιστεί από μια διαδικασία δημιουργίας εντυπώσεων και άγεται και φέρεται από την ιδέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των φιλελεύθερων σκέψεων", δήλωσε. Αλλά αν κοιτάξετε βαθιά, θα δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Δεν είναι ούτε πολύ ελεύθεροι ούτε περιεκτικοί και αυτό θα βλάψει τη χώρα στο μέλλον. Μιλούν για ελευθερία και λένε «ναι» στις αμβλώσεις μέχρι τον ένατο μήνα, «ναι» στην ευθανασία στη Βικτώρια, αλλά αυτό δεν είναι ένα σημάδι του πολιτισμού. Όταν λέτε «ναι» για την έκτρωση και την ευθανασία και ταυτόχρονα εγώ ως αρχιεπίσκοπος δεν μπορώ να φέρω τρία μέλη κληρικών στην Αυστραλία επειδή το κράτος δεν θα μας δώσει θεωρήσεις, τότε ποια ελευθερία είναι αυτά και τι ανθρώπινα δικαιώματα; "

Ως υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ανθρώπων, είπε ότι η Θεία Κοινωνία είναι το δικαίωμα κάθε χριστιανού και πρέπει να προσφέρεται ελεύθερα. "Δεν μπορείτε να ζητήσετε κοινωνία και να θέλετε ευθανασία - αυτό είναι ένα οξύμωρο", είπε.

Τόνισε ότι "ο διάλογος είναι χαρακτηριστικό της εκκλησίας" παρά τις αντιθέσεις και ότι προσβλέπει σε μεγαλύτερο διάλογο, ο οποίος εξ ορισμού είναι "λόγος για την αλλαγή".

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ