Κόσμος

Τι άλλο θα ακούσουμε; Δίδυμος αδερφός του Ιησού ο Απόστολος Θωμάς!

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να τους παραδεχτούμε πως δεν πάσχουν από έλλειψη εφευρετικότητας... Ο λόγος για όλους εκείνους που ανακαλύπτουν τα πιο ευφάνταστα σενάρια σχετικά με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την....οικογενειακή του κατάσταση!

Το νέο επεισόδιο στο γνωστό σήριαλ ισχυρίζεται πως ο απόστολος Θωμάς ήταν ο δίδυμος αδερφός του Ιησού Χριστού!!!
Στην νέα αυτή θεωρία εμπλέκεται η αμφισβήτηση του Θωμά κατά την Ανάσταση, η εμφάνιση σε αυτόν του Κυρίου και το πλήρες όνομα του Αποστόλου.
Ειδικά για το τελευταίο Ο Θωμάς, ο οποίος ήταν ένας από τους 12 συνοδοιπόρους του Χριστού, έλαβε το πλήρες όνομα Δίδυμος Ιούδας Θωμάς, κάτι που οδήγησε ορισμένους "ερευνητές" του Χριστιανισμού να πιστεύουν ότι ήταν ο δίδυμος του Μεσσία, διότι το όνομά του κυριολεκτικά έχει τη λέξη δίδυμο σε αυτό δύο φορές.
Το Δίδυμος προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη δίδυμα, ενώ το Θωμάς προέρχεται από την αραμαϊκή λέξη, που σημαίνει επίσης δίδυμος.

Το σενάριο με αφορμή την διπλή αναφορά του "διδύμου" υποστηρίζει ότι το πραγματικό όνομα του Αποστόλου Θωμά ήταν στην πραγματικότητα Ιούδας - όχι ο γνωστός Ιούδας -  "μεταφραζόμενο" ως «Δίδυμος Δίδυμος Ιούδας» και ήταν ένας από τους αδελφούς του Χριστού.

Η Καινή Διαθήκη λέει πράγματι ότι ο Χριστός είχε τέσσερα αδέρφια, τον Ιάκωβο, τον Ιωσήφ, τον Σίμωνα και τον Ιούδα - αν και υποστηρίζεται ότι αυτά δεν θεωρούνται αδέλφια με κυριολεκτική έννοια.

Ωστόσο, στο Ευαγγέλιο του Θωμά, που λογίζεται στα Απόκρυφα και βρέθηκε κοντά στο Nag Hammadi, στην Αίγυπτο, τον Δεκέμβριο του 1945 υποστηρίζεται ότι ο Θωμάς θα μπορούσε να είναι δίδυμος του Χριστού.
Το Ευαγγέλιο του Θωμά αρχίζει λέγοντας: "Αυτά είναι τα κρυμμένα λόγια που μίλησε ο ζωντανός Ιησούς. Και ο Διδύμος Ιούδας Θωμάς τα κατέγραψε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βίβλου Wise, θεωρείται ότι το όνομα Didymus προστέθηκε κατόπιν και "υποδηλώνει ότι οι μεταγενέστεροι αναγνώστες δεν ήταν εξοικειωμένοι με τη σημιτική λέξη thoma (που σημαίνει δίδυμο)".

Το βιβλίο του Θωμά δήλωσε επίσης: "Ο Σωτήρας είπε: Αδελφέ Θωμά, τώρα, αφού έχει ειπωθεί ότι είστε δίδυμος και αληθινός σύντροφος μου, εξετάστε τον εαυτό σας και μάθετε ποιοι είστε, με ποιον τρόπο υπάρχετε και πώς θα είστε στο μέλλον".

Ο Bart Ehrman, ένας Αμερικανός μελετητής, υποστηρίζει ότι αυτό είναι μαρτυρία ότι ο Ιησούς είχε ένα δίδυμο - και επιχειρηματολογεί λέγοντας πως στον Θωμά εμφανίστηκε μετά την ανάσταση.

Ο Δρ Ehrman το συζητούσε αυτό στο College of the Holy Cross, στο Worcester, στη Μασαχουσέτη, το 2006: "Συριοί Χριστιανοί σκέφτηκαν τον δεύτερο και τον τρίτο αιώνα ότι ο Ιησούς είχε δίδυμο αδελφό. Πώς θα μπορούσε να είχε έναν δίδυμο αδελφό;

"Λοιπόν, δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να έχει ένα δίδυμο αδελφό, αλλά αυτό είπαν οι Συριοι Χριστιανοί. Στην πραγματικότητα, έχουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες για τον Ιησού και τον δίδυμο αδερφό του σε ένα βιβλίο που ονομάζεται Πράξεις του Θωμά, όπου ο Ιησούς και ο δίδυμος αδελφός του είναι πανομοιότυπα δίδυμα. Φαίνονταν ακριβώς όμοιοι. Μετά τον θάνατο του Ιησού, ο Ιούδας Θωμάς και όλοι οι άλλοι που συνδέονταν με τον Ιησού, κρύβονταν και δραπέτευσαν από την Ιουδαία. Μερικά χρόνια αργότερα, ένας από τους οπαδούς του Ιησού είδε τον Ιούδα Θωμά από απόσταση και νόμιζε ότι ήταν ο Ιησούς. Άλλοι ανέφεραν παρόμοιες καταγραφές. Έλεγαν ότι ο Ιησούς δεν ήταν πια νεκρός. Το σώμα στον τάφο εκείνη την εποχή είχε αποσυντεθεί πέρα ​​από την αναγνώριση.Η ιστορία έγινε ευρύτερα αποδεκτή, ότι ο Ιησούς είχε αναστηθεί από τους νεκρούς και ότι στις προφορικές παραδόσεις ξεκίνησαν και αναφέρθηκαν περισσότερες ιστορίες για το γεγονός, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών για την ανακάλυψη ενός άδειου τάφου".

Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν απόδειξη ότι ο Χριστός δεν είχε δίδυμο.

Το blog Bible Topic Expo υποστηρίζει ότι θα υπήρχε αναφορά στα ευαγγέλια.

Το ιστολόγιο αναφέρει: "Κανένας στίχος δεν λέει ότι η Μαρία γέννησε δίδυμα. Ο Ματθαίος και ο Λουκάς παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τη γέννηση του Ιησού. Ο Ματθαίος έγραψε ότι οι τρεις (Μαρία, Ιωσήφ και θειον βρέφος) έφυγαν από την Αίγυπτο. Η οικογένεια δεν άφησε πίσω έναν αδερφό του Ιησού  - δεν υπήρχε δίδυμος! "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ