Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ και Πούτιν για Συρία, Ουκρανία, Λιβύη

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την οποία συζήτησαν θέματα της διεθνούς ατζέντας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησαν τηλεφωνικά την Πέμπτη και συζήτησαν για την Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και άλλα σημαντικά θέματα.

«Όσον αφορά την Ουκρανία, οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την προετοιμασία για τη σύνοδο κορυφής στη Νορμανδία (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία) με στόχο την περαιτέρω εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.

Μέρκελ και Πούτιν φαίνεται ακόμη να τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

«Η καγκελάριος και ο πρόεδρος της Ρωσίας αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Συρία, ειδικότερα για τη στρατιωτική κλιμάκωση στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας ... Και οι δύο επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στις δραστηριότητες του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ.. Η κατάσταση στη Λιβύη συζητήθηκε επίσης. Οι δύο πλευρές από κοινού εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα σχέδια του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Γκασάν Σαλάμε» αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως η καγκελάριος έχει επίσης συνάντηση σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ