Κόσμος

Συρία: Το μέγεθος της καταστροφής της πόλης Khan Sheikhoun-Συγκλονιστικό βίντεο



Σε ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής, στην πόλη Khan Sheikhoun, επαρχία του Ιντλίμπ.

Νωρίτερα σήμερα, Συριακά στρατεύματα ανέκτησαν ξανά τον έλεγχο της πόλης του Khan Sheikhoun, στην επαρχία του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας και πραγματοποιούν εκκαθάριση ναρκοπεδίων και επιχειρήσεις για την ασφάλεια της περιοχής.

Αποκλειστικό υλικό που εξασφάλισε ανταποκριτής του Sputnik δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Khan Sheikhoun, αφότου ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχό της και κατέλαβε θέσεις κλειδιά, διακόπτοντας παράλληλα τον ανεφοδιασμό των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Hayat Tahrir al-Sham» (πρώην Μέτωπο Νούσρα).

Το βίντεο δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή, με τα περισσότερα κτίρια να έχουν γκρεμιστεί από τις βόμβες και τα ερείπια να βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους.

Οι μάχες στην επαρχεία Ιντλίμπ εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Τη Δευτέρα, Τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στη συριακή πόλη Σαρακίμπ, που βρίσκεται στην επαρχεία Ιντλίμπ και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Khan Sheikhoun, που μέχρι πρότινος βρισκόταν υπό τον έλεγχο των μαχητών.

Απαντώντας, η Συριακή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το στρατιωτικό κομβόι.

Αργότερα ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε ότι έχει καταλάβει κύριας σημασίας στην πόλη.
https://twitter.com/SputnikInt/status/1164538039051460608?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ