Κόσμος

Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ απελευθέρωσαν την πόλη Χομπάιτ στο Ιντλίμπ

Τα συριακά στρατεύματα κατάφεραν να απελευθερώσουν την πόλη Χομπάιτ, στην επαρχία του Ιντλίμπ. Πρόκειται για μία στρατηγικής σημασίας κίνηση.

Τον έλεγχο της πόλης Χομπάιτ ανέκτησαν οι συριακές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να καταστρέψουν τον εξοπλισμό των δυνάμεων του Μετώπου Νούσρα.

Η απελευθέρωση της συγκεκριμένης πόλης, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ, θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς επιτρέπει στα συριακά στρατεύματα να έχουν πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες πόλης της περιοχής, τη Χαν Σακχούν.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Sham FM», το Χομπάιτ θεωρούταν ένα από τα βασικά οχυρά των μαχητών του Μετώπου Νούσρα, καθώς αποτελεί την «πύλη» στο Ιντλίμπ, απέχοντας μόλις έξι μίλια από την πόλη Χαν Σακχούν.

Η επαρχία Ιντλίμπ, η οποία φέρεται να ελέγχεται κυρίως από την οργάνωση «Hayat Tahrir Sham», αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των μαχητών στην ασιατική χώρα.

Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται, προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής, με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο πρόεδρος Πούτιν και ο πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν μία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμ, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των ένοπλων αντιπολιτευόμενων ομάδων και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ