ΗΠΑ

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Πιθανές διαρροές σε εργαστήριο βιολογικού πολέμου

Το μεγαλύτερο εργαστήριο βιολογικού πολέμου της Αμερικής έλαβε διαταγή να σταματήσει κάθε έρευνα για τους πιο θανατηφόρους ιούς και παθογόνους οργανισμούς, λόγω των φόβων ότι τα μολυσμένα απόβλητα θα μπορούσαν να διαρρεύσουν από την εγκατάσταση.

Το Fort Detrick, στο Μέριλαντ, ήταν το επίκεντρο της έρευνας για τα βιολογικά όπλα του αμερικανικού στρατού από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC ) – το σώμα δημόσιας υγείας της κυβέρνησης – απαγόρευσε στη βάση την άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης θανατηφόρων ιών, στους οποίους περιλαμβάνονται η Ebola , η ευλογιά και ο άνθρακας.

Οι επιθεωρητές του CDC διαπίστωσαν ότι οι νέες διαδικασίες δεν ήταν επαρκείς για να προφυλάξουν την τυχόν μετάδοση των ίων. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και δύο μηχανικές βλάβες οι οποίες προκάλεσαν διαρροές και οι ερευνητές απέτυχαν να ακολουθήσουν σωστά τα πρωτόκολλα των κανονισμών έκτακτης ανάγκης.

Μια εκπρόσωπος του εργαστηρίου, η Caree Vander Linden, δήλωσε, παρά την εντολή αναστολής του CDC, ότι δεν υπήρξε καμία απειλή για τη δημόσια υγεία ή διαρροές επικίνδυνων υλικών έξω από τη βάση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ