Περιβάλλον

Συναγερμός στα Κύθηρα: Καίγεται δάσος, ενίσχυσε τις δυνάμεις της η Πυροσβεστική - Και εναέρια μέσα στη μάχη (εικόνες-βίντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Βλυχάδα στα Κύθηρα και σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο.

Αν και η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, οι πυροσβέστες ανησυχούν γιατί οι φλόγες κατακαίουν δάσος σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο σε μια κορυφογραμμή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις.

Ετσι, η Πυροσβεστική σήμερα το πρωί αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της απέναντι στις φλόγες. Πλέον επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Μετά τις 08:00 στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς μπήκαν και εναέρια μέσα, με 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Πάντως η εικόνα δείχνει να είναι καλύτερη, ωστόσο υπάρχει ο φόβος από τους δυνατούς ανέμους.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των χειριστών μηχανημάτων, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αργά τη νύχτα.

Και η φωτιά τελικά δεν επεκτάθηκε, αλλά συνεχίζει να καίει.

Δείτε βίντεο με τη φωτιά στα Κύθηρα

https://www.facebook.com/valerioskalokairinos/videos/695378760867498/

https://www.facebook.com/valerioskalokairinos/videos/2225495101075210/

https://www.facebook.com/valerioskalokairinos/videos/451829625546788/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...