Καιρός

«Συναγερμός» για το Αιγαίο από το Meteo Alarm: Θυελλώδεις άνεμοι έως και 8 μποφόρ (χάρτης)

Προειδοποίηση για περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων, σήμερα, στη νησιωτική Ελλάδα εξέδωσε η υπηρεσία Meteo Alarm του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Meteo Alarm, για σήμερα αναμένονται πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Ο χάρτης προειδοποίησης του Meteo Alarm για τους ισχυρούς ανέμους:


Οι περιοχές όπου οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως τοπικά θυελλώδεις / Πηγή: METEOALARM.EU

Να σημειωθεί ότι ο καιρός σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο: Που θα «χτυπήσουν» τα 8 μποφόρ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το πιο σοβαρό πρόβλημα από τους ανέμους θα αντιμετωπίσουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Η ισχύς των ανέμων στις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι 6 με 7 μποφόρ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Οπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες».

Στο υπόλοιπο Αιγαίο, ωστόσο, σύμφωνα με το meteo.gr, «οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...